HomeTerres de l'EbreEl TSJC imposa a l’Ajuntament de l’Ametlla dipositar un aval de 2,13...

El TSJC imposa a l’Ajuntament de l’Ametlla dipositar un aval de 2,13 milions del deute amb Aqualia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat parcialment el recurs presentat per l’empresa Aqualia, i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar haurà de dipositar un aval bancari per valor de 2,13 milions d’euros corresponent a la meitat del deute que l’Ajuntament manté amb la companyia d’aigües. Es tracta d’una mesura cautelar imposada pel TSJC en el marc del contenciós que Aqualia va presentar l’any 2017 contra l’Ajuntament, pel deute generat entre el 2009 i el 2015 -en el mandat d’Andreu Martí- per factures impagades per valor de 4 milions d’euros més interessos de demora. Aqualia va demanar al tribunal cobrar tot l’import reclamat abans d’iniciar el procediment judicial, però el consistori s’hi va oposar i els jutjats de Tarragona van desestimar adoptar mesures cautelars. L’empresa va recórrer la decisió al TSJC, el qual ha estimat parcialment la demanda. 

Les mesures cautelars establixen per una banda que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar haurà de dipositar un aval bancari de 2,13 milions d’euros, que correspon al 50% del reclamat, i el tribunal també obliga Aqualia a presentar un aval bancari per la mateixa quantitat econòmica, a l’espera de la sentència definitiva.

Actualment este contenciós pel deute de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar amb Aqualia està suspès a l’espera que se’n resolga un altre sobre la revisió d’ofici que va acabar declarant nul·la la modificació del contracte del servei del 2009. Un procediment que compta amb un dictamen favorable de la Comissió Jurídica Assessora. De fet, esta revisió ha comportat que la relació contractual es torne a regir per les clàusules del 2004 i que Aqualia retornés a les arques municipals 2,53 milions d’euros que va facturar de més. Davant esta situació l’Ajuntament no descarta recórrer les mesures cautelars dictades pel TSJC.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 85

Últimes notícies