HomeJustíciaEl TSJC urgeix l'empresa Ivemon Ambulàncies Egara a dotar de material de...

El TSJC urgeix l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara a dotar de material de protecció els treballadors

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha instat l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara a facilitar als treballadors amb caràcter “urgent i immediat” material de protecció contra la covid-19. Estima així parcialment la sol·licitud de mesures cautelars de la CGT, que instava a dotar d’aquest material el personal de transport sanitari de l’empresa, tant urgent com no urgent, del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. El tribunal determina que ha de donar “el material mínim imprescindible per garantir la salut i seguretat” com bates impermeables, mascaretes FPP2 i FPP, ulleres i guants. També estableix que s’han d’instal·lar recipients de residus per al material d’un sol ús i que la neteja de la roba de treball la faci l’empresa.

En canvi, desestima la petició de la CGT de fer proves diagnòstiques a tots els treballadors, ja que fa referència a les ordres del govern espanyol perquè les proves les prescrigui un metge i recorda que “no existeix una disposició legal que obligui a la realització de les proves en els termes en què s’insta per als demandants”.

Tampoc estima la demanda que la desinfecció de les ambulàncies la faci personal especialitzat i a diari com a mesura cautelar.

La CGT ha lamentat que la situació d’aquesta empresa es repeteix en d’altres, “on es posa en joc la vida de les persones per qüestions purament econòmiques”. “Atemptar contra la salut del personal sanitari és atemptar contra el conjunt de la ciutadania”, ha manifestat el sindicat en un comunicat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies