HomeCulturaEl turisme accessible i de natura protagonista dels premis Terres Travel Festival

El turisme accessible i de natura protagonista dels premis Terres Travel Festival

Aquest divendres a la tarda s’ha donat a conèixer el palmarès de la cinquena edició del Terres Travel Festival, el certamen de cinema turístic que se celebra a Tortosa del 3 a l’11 de setembre. El Gran Premi del Jurat se l’ha endut la pel·lícula australiana Seek Different del realitzador Mark Toia i produïda per Keri Grant. El film presenta les singularitats dels territoris ubicats al nord d’Austràlia i en destaca la seva exclusivitat per atreure, sobretot, el turisme intern, ara que la pandèmia ens ha privat de fer grans viatges internacionals. Entre els grans premis del Festival també cal destacar From Trash to Treasure: turning negatives into positives de la realitzadora Lara Lee i produït per Cultures of Resistance Films. Es tracta d’una pel·lícula sobre la creativitat i la capacitat d’innovació de les comunitats populars de Lesotho, al sud de l’Àfrica, que ha estat guardonada amb el premi Terres de l’Ebre com a Millor Film de Promoció de la Sostenibilitat.

El film Kayak no limits – Menorca in the dark de Joan Carles Moreno Álvarez i Isaac Padrós Suárez ha estat doblement guardonar: ha rebut el Premi a Millor Llargmetratge i el Premi Climent Ferrer a la Millor Producció Sobre els Valors de la Reserva de la Biosgera de l’UNESCO. L’audiovisual recull l’experiència d’Isaac Padrós, invident que va aconseguir al costat del seu guia, Rai Puig, donar la volta a l’illa en caiac després d’una travessia de 13 dies.

Per la seva banda, el documental Perfect Chapter. Looking for Perfection d’António Matos da Silva i produït per Adilson Lima ha estat reconegut amb el Premi Recomencem del Patronat Turisme Terres de l’Ebre. El film ressegueix l’activitat dels surfistes participants a la Perfect Chapter, una competició que se celebra a Nazaré, un poble pesquer de la costa portuguesa que s’ha convertit en una de les meques del surf gràcies a les seves enormes ones que de vegades superen els vint metres d’altura. Un retrat sobre l’esdeveniment esportiu i sobre l’entorn natural d’aquest racó únic a Europa.

Respecte pel territori i les cultures

El Terres Travel Festival també ha volgut reconèixer el Millor Film sobre Iniciatives socials que valoritzin el territori. El guardó, que aoadrina la Fundació Innomnium, ha anat a parar al projecte Slovenia, the bear country. A peaceful coexistence, sobre la recuperació la població d’ossos a Eslovènia, un animal que havia estat a punt de desaparèixer. Paral·lelament, Unesco ePlatform que promou el premi a la Millor Producció pel respecte entre cultures, ha premiat Wine and War. En aquesta producció, els cineastes Mark Johnston i Mark Ryan s’han proposat canviar la percepció internacional de l’Orient Mitjà i, en particular, del Líban, a partir de les històries dels viticultors que durant milers d’anys han treballat un territori políticament inestable, on les ocupacions, les guerres i la fam han estat molt habituals.

Entre el palmarès també hi trobem el premi Gold Tourism Products a la Millor Destinació Cultural que atorga Laquarta – Sant Josep Wines i que ha destacat la qualitat de Reconnect with the World in the Islands of Tahiti una producció de Turisme de la Polinèsia francesa dirigida per Circul8. El film retrata els atractius naturals de les illes i l’oceà i vol seduir els turistes que amb la pandèmia han desvetllat la necessitat de reconnectar amb ells mateixos a través de la visita d’espais naturals.

Enguany, el Premi Terres Pioneers, que reconeix viatgers que hagin treballat per a la promoció dels destins turístics, ha reconegut el treball del periodista Paco Nadal. Fa més de vint-i-cinc anys que Nadal escriu sobre viatges i ha esdevingut un dels referents del nostre país en el periodisme especialitzat en aquest àmbit. És autor de més d’una desena de llibres, col·labora en programes de ràdio i ha dirigit i presentat documentals en diversos canals de televisió. El blog de Paco Nadal del diari El País és, a més, un dels més influents del sector. El seu to directe, desimbolt i sincer acosten cada dia la diversitat d’aquest món i la passió per descobrir noves destinacions a milers de persones.


Film Costa Daurada Com sempre

Premis amb DO Terres de l’Ebre

La represa després de la pausa provocada per la pandèmia és el tema de la campanya Costa Daurada Com sempre, un audiovisual codirigit pel tortosí Ramon Balagué que ha guanyat el premi Gold in Tourism Products d’Experiències Autèntiques. Per la seva banda, el realitzador de Deltebre Albert Vidal ha re rebut el Premi Gold in Tourism Services – Innovation amb l’audiovisual Només tu i el Delta que repassa les activitats vinculades a l’ecoturisme que es poden fer al Delta de l’Ebre.

Per les dificultats de mobilitat internacional i les mesures sanitàries restrictives, enguany, la gala d’entrega de premis del Terres Travel Festival ha estat digital, amb emissió prevista a través de les xarxes socials. La cerimònia ha estat presentada per l’actriu Ivana Miño i s’ha enregistrat en diversos espais naturals i patrimonials de Tortosa i les Terres de l’Ebre amb la finalitat de promoure internacionalment els atractius turístics del territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 47

Últimes notícies