HomePol铆ticaJunts demana explicacions al Govern espanyol per les noves l铆nies MAT

Junts demana explicacions al Govern espanyol per les noves l铆nies MAT

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluis Cleries, la senadora de Junts per Tarragona, Assumpci贸 Castellv铆, la senadora de Junts per Lleida i l鈥橝lt Pirineu, Mayte Rivero, i la diputada de Junts per Barcelona Pilar Calvo han registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern espanyol, aix铆 com la compareixen莽a de la Ministra de Transici贸 Ecol貌gica, Teresa Ribera, per donar explicacions sobre les noves l铆nies de molt alta tensi贸 (MAT). En aquest sentit, les representants de Junts al Congr茅s i al Senat s鈥檋an reunit aquest divendres amb membres de Junts dels territoris afectats per aquestes noves l铆nies MAT amb les que es vol portar electricitat des d鈥橝rag贸 fins a Catalunya. 鈥Iniciem una campanya d鈥檃propament i acompanyament al territori afectat鈥, apunten.

Es tracta d鈥檜na macro infraestructura que travessar脿 gaireb茅 40 poblacions catalanes, d鈥檈ntre les quals hi ha les Terres de l鈥橢bre, Camp de Tarragona, Pened猫s, Vall猫s, Baix Llobregat, etc. En alguns casos, aquesta l铆nia passar脿 a prop de nuclis de poblaci贸 o d鈥檃ltres l铆nies de gran capacitat de transport d鈥檈lectricitat, la qual cosa 鈥trinxa el paisatge de moltes poblacions i afecta terrenys d鈥檃lt valor agr铆cola鈥. Malgrat aquest gran perjudici, 鈥el proc茅s d鈥檌nformaci贸 p煤blica es va iniciar en ple per铆ode de vacances d鈥檈stiu鈥, el passat 28 de juliol, quan el Butllet铆 Oficial de l’Estat va publicar el proc茅s d’informaci贸 p煤blica de l’estudi d’impacte ambiental i la sol路licitud d’autoritzaci贸 administrativa pr猫via.

Aquesta anunci ha generat preocupaci贸 i estupor en els territoris afectats, i ha portat a consells comarcals i ajuntaments a treballar conjuntament per frenar la iniciativa privada, que respon als interessos econ貌mics d’un cl煤ster energ猫tic aragon猫s. Les preguntes registrades son les seg眉ents:

  • Per qu猫 el Govern espanyol publica al BOE en data de 28 de juliol un projecte d’aquestes dimensions, de manera que el per铆ode d’exposici贸 p煤blica coincideix en ple mes d’agost?
  • Quina 茅s la soluci贸 prevista per part del Govern espanyol, en el cas que aquestes l铆nies s’aprovin, per preservar mediambientalment els territoris afectats?
  • Per qu猫 el Govern espanyol d贸na suport a aquest projecte en lloc d’impulsar la utilitzaci贸 de les l铆nies p煤bliques ja existents de Red El茅ctrica Espa帽ola?
  • T茅 previst el Govern espanyol informar adequadament als ajuntaments dels territoris afectats?
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

83 + = 84

脷ltimes not铆cies