HomeSense categoriaEl Verge de la Cinta consolida el model l'administració de fàrmacs antiretrovirals...

El Verge de la Cinta consolida el model l’administració de fàrmacs antiretrovirals per evitar la infecció pel VIH

TORTOSA // L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha consolidat el model de la profilaxi preexposició que consisteix en l’administració de fàrmacs antiretrovirals per evitar la infecció pel VIH (virus de la immunodeficiència humana) en persones amb més probabilitats d’adquirir este virus a conseqüència de pràctiques sexuals de risc. 

Concretament en la PrEP s’administra diàriament un comprimit de fumarat de disoproxil de tenofovir amb 200 mg d’emtricitabina (TNF+ETC) com a tractament preventiu. Així mateix, hi ha la possibilitat d’utilitzar la profilaxi “a demanda” en aquelles persones que tenen relacions sexuals amb menor freqüència i programades amb antelació. 

A la primera visita es fa una entrevista per veure si la persona que ho ha demanat compleix els requisits per a fer el tractament. Es dóna informació i és resolent els dubtes que hi puguen sorgir. Si tot és correcte, es realitza una extracció de sang i un estudi d’altres infeccions de transmissió sexual (ITS).

Al cap de 7 dies es fa una segona visita per a recollir els resultats i iniciar el tractament, si escau. Seguidament es fa una altra visita a les dues o tres setmanes amb l’analítica corresponent per a avaluar els efectes del tractament, i posteriorment es programen controls cada tres mesos amb un estudi analític de ITS. 

Als països on s’ha implementat l’administració de PrEP a gran escala s’han obtingut resultats favorables i s’ha demostrat una reducció significativa en el nombre de nous casos d’infecció pel VIH.

L’accés a la Unitat del VIH de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta per a visitar-se o consultar dubtes es pot fer a través del metge de capçalera, mitjançant una ONG, i també trucant directament al telèfon 977519262 o enviant un correu electrònic a itshtvc@gmail.com.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 35

Últimes notícies