HomeSocietatEl xef aldeà Fran López presenta Xalar, la seva nova proposta gastronòmica...

El xef aldeà Fran López presenta Xalar, la seva nova proposta gastronòmica a Castelldefels

L’ALDEA // El xef Fran López presenta el seu nou projecte Xalar Restaurant, a Castelldefels. Xalar és cuina enfront de la mar, amb una presentació dels plats sorprenent i creativa, i amb una posada en escena que convida a tornar a gaudir de la gastronomia. El xef explora nous formats mantenint la seva identitat amb el peix fresc salvatge i els arrossos, en un paratge on passar-lo bé menjant i prenent còctels en tres ambients diferents.

Xalar

El nou restaurant pren el nom del verb Xalar, que significa passar-s’ho bé amb plaer i alegria, amb el qual el seu xef Fran López vol sintetitzar en una sola paraula l’esperit amb el qual s’ha concebut aquest local, sorgit després del període més complex per a la restauració i l’hostaleria de tot el món. Fran afirma que “la cuina és xalar”. Un gronxador a peu de platja és el símbol visual d’aquest nou projecte destinat a dinamitzar la vida social i gastronòmica d’autòctons i visitants, sota el lema “Volar és Xalar”. Un punt de trobada marcada per la seguretat sanitària, amb espais oberts a l’exterior i excel·lència en la cuina, en el qual poder recuperar el temps perdut al voltant d’una taula.

El menjar

L’oferta gastronòmica de Xalar Restaurant es defineix com a divertida i autèntica, basada en productes de temporada amb elements i tècniques culinàries que respecten l’essència i la frescor de peixos, verdures i carns. Cuina àmplia i creativa, oberta al mercat i al comensal, on els arrossos a la llauna, el peix fresc salvatge i els productes locals tenen especial protagonisme en la carta.

La nostra fórmula és començar amb dues o tres entrants, servits per cambrers amb el màxim rigor sanitari i que arriben a la taula per a sorprendre”, apunta Fran López- “seguim amb dos segons plats, de carn o peix, o bé un arròs a triar entre 4 opcions diferents, amb l’acabat en forn de llenya” – explica el xef- “i al final proposem postres singulars, com el rock & roll dels croissants; la nostra particular versió de la pinya colada, o una selecció de formatges afinats”, conclou.

Destaquen en la carta matèries primeres que el xef domina a la perfecció i que es concreten en plats com la parpatana de tonyina vermella confitada amb fonoll i poma; els canelons d’escamarlans i bolets; el milfulls de brandada de bacallà amb raïm, el bao d’espatlla de xai amb salsa de iogurt, o l’ou a 64è amb calamar saltat, albergínia escalivada i emulsió de tinta i llima.

La carta de vins aspira a ser la més completa de la zona i compta amb més de 200 referències entre les quals predominen elaboradors nacionals, seleccionats des d’un ampli espectre de preus.

L’oferta gastronòmica part d’un preu mitjà de 35-40 € (begudes a part) i promet convertir-se en un referent gurmet per als amants del sabor i l’autenticitat.

La posada en escena

La creativitat en la cuina es completa amb una original presentació dels plats. Fran López ha comptat per a Xalar Restaurant amb la col·laboració de José Piñero, “el maker dels xefs”, qui ha dissenyat diverses peces del parament i suports atrevits i pràctics per a donar valor afegit al menjar i la beguda, enaltir els seus ingredients i aportar picades d’ullet i trucs perquè el comensal interactui i formi part activa de l’experiència.

Una brillant pinya d’or dóna pas al còctel de pinya colada, un test de fang realça la frescor i naturalitat d’una amanida César, i una font amb forma de bivalve procura que la degustació sempre es vinculi amb el producte i les seves particularitats.

La ubicació

Xalar Restaurant és una idíl·lica ubicació amb vista a la mar, un entorn amb 3 ambients banyat per la llum mediterrània. Gaudir de les seves instal·lacions és sentir-se informal i privilegiat al mateix temps. Situat en la planta baixa de l’Hotel Boutique Donna, en ple passeig marítim, té accés des de l’hall de l’hotel o bé des de la passarel·la de la platja de Castelldefels. Compta amb un espai per a menjar en la mateixa sorra, amb una terrassa principal ombrejada on la sobretaula s’imposa, i amb un menjador interior envidrat on la mar s’admira durant tot l’any. Annexa a la terrassa, la Sala Laia és una zona privatizable amb revestiment flexible, per la qual cosa pot gaudir-se de manera versàtil i totalment integrada amb l’entorn.

Fran López

El xef Fran López dirigeix el Xerta Restaurant a l’hotel Ohla Eixample 5*, de Barcelona, que des de 2016 compta amb una estrella Michelin, i l’Hotel-Restaurant Vila Retir que la va obtenir l’any 2009 quan Fran només tenia 25 anys. En 2018 i 2019 va gestionar la restauració de la Hisenda Na Xamena, a Eivissa, i el seu restaurant Edén. A més, té una escola de cuina pròpia i un celler familiar dedicat a vins i olis.

López, nascut en 1983 en El Llogaret (Tarragona), pertany a la quarta generació de restauradors. Va cursar estudis de cuina a l’escola Hoffman de Barcelona i va adquirir la seva experiència, entre altres llocs, a l’Hotel Plaza Athenée de París sota la tutela d’Alain Ducasse.

Fran López basa les seves proposades culinàries en la reivindicació de la cuina dels seus orígens oferint plats que combinen la gastronomia més innovadora amb la tradició culinària del territori, prenent com a base els productes frescos i de temporada

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 77

Últimes notícies