HomeSocietatEls acomiadaments per ERO a l'abril cauen per sota el miler per...

Els acomiadaments per ERO a l’abril cauen per sota el miler per primer cop des de l’octubre a Catalunya

CATALUNYA // La xifra d’afectats per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a Catalunya va caure fins a les 506 persones davant els 1.232 comptabilitats al març, segons l’Estadística de regulació d’ocupació que publica l’Observatori del Treball i Model Productiu. Aquesta xifra suposa baixar per sota el miler de treballadors afectats, circumstància que no es produïa des de l’octubre de l’any passat, quan se’n van registrar 554. A partir d’aleshores la xifra no va deixar d’augmentar fins assolir un rècord de 3.436 des que va començar la crisi per la pandèmia. Comparat amb el mateix mes de l’any passat, el nombre d’afectats va ser de 348. Pel que fa en l’acumulat de l’any, ja han perdut la feina 6.238 persones.

A banda dels 506 acomiadats el passat mes d’abril, també hi ha 606 treballadors més amb una reducció de jornada i 2.512 més a qui se’ls ha suspès el contracte.

D’altra banda, des que va començar la pandèmia, al març de l’any passat, ja han perdut la feina quasi 14.000 treballadors, segons l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Durant els primers mesos de confinament domiciliari, els ERO registrats al Departament de Treball van augmentar progressivament tot i que no de manera exponencial, amb 128 extincions al març; 340 a l’abril i 440 al maig. Va ser a partir del juny, quan va finalitzar el primer estat d’alarma que els procediments d’acomiadament col·lectiu es van disparar, amb 1.342 extincions en un mes.

Els indicadors van baixar per l’impuls de la represa d’activitat durant l’estiu durant el juliol amb 780 acomiadaments registrats, però van tornar a repuntar a l’agost (1.240). Durant el setembre i l’octubre, es va notar la tímida recuperació i els treballadors que van perdre la feina a través d’un ERO es van quedar en 191 i en 554. A partir de novembre, i amb l’inici de les noves restriccions la dada es fa enfilar a 1.692 i ja no havia baixat de 1.000 des de llavors, amb els 1.006 acomiadaments de l’últim mes del 2020, els 1.064 del gener, els 3.436 del febrer i els 1.232 del març.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies