HomeTerres de l'EbreEls ajuntaments de la Terra Alta rebutjaran la implantació de nous parcs...

Els ajuntaments de la Terra Alta rebutjaran la implantació de nous parcs eòlics

TERRA ALTA // Els ajuntaments de la Terra Alta es pronunciaran sobre la instal·lació de nous parcs eòlics a la comarca. El Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat una moció on insta la Generalitat a “paralitzar” qualsevol projecte per a instal·lar nous aerogeneradors a la comarca. Ara, la mateixa moció es presentarà als ajuntaments de la comarca, que hauran de votar-la en ple i tot fa pensar que la majoria de grups -tal com han fet al Consell Comarcal i al Consell d’alcaldes- votaran a favor de la paralització de qualsevol projecte eòlic.

El delegat del govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, va assegurar que el rebuig dels plenaris a l’energia eòlica podia ser suficient per a tombar els projectes que ja han presentat diverses empreses energètiques per a instal·lar nous parcs. En la votació d’este dimarts, tots els consellers comarcals van votar a favor del punt 1 de la moció, que acordava “exigir al govern de la Generalitat la paralització total de qualsevol projecte eòlic a la Terra Alta”. En les últimes setmanes, s’han presentat cinc nous projectes de parcs eòlics a la comarca, que ja és la que acumula més aerogeneradors de tota Catalunya. Estos cinc parcs suposarien 44 aerogeneradors més entre Corbera d’Ebre, la Fatarella, Vilalba dels Arcs, Batea, Gandesa i Ascó, i se sumarien a les dos centrals que també hi ha projectades al Pinell de Brai.

La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, assegura que “hi ha hagut un vot d’unitat per a dir no a unes instal·lacions que perjudiquen el model econòmic de la comarca”, basat principalment en l’agricultura i el turisme. Per això, la presidenta també ha fet públic que el Consell proposarà a tots els ajuntaments de la comarca que voten la mateixa moció per a mostrar el posicionament de tots els càrrecs electes de la comarca. Precisament, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i exalcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, va assegurar fa pocs dies que el rebuig d’un plenari podia ser suficient per a aturar la tramitació de noves centrals eòliques dins un municipi. D’altra banda, la mateixa moció també dona suport a sortIr del programa ‘País d’oportunitats, país viu’, que va impulsar la Generalitat en comarques com la Ribera d’Ebre i la Terra Alta per tal de consensuar un model econòmic i treballar conjuntament en noves polítiques d’estímul i desenvolupament econòmic.

En este segon punt, el grup de Junts al Consell Comarcal va emetre un vot contrari i el seu portaveu, Carles Luz, va definir la sortida del programa com “una barbaritat” per a la comarca. Des de l’equip de govern es va definir, però, com “una eina de pressió” per tal que la Generalitat “complisca, escolte i paralitze les centrals eòliques” que s’estan tramitant a la Terra Alta. 

P.G.
P.G.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 88

Últimes notícies