HomeSocietatEls alcaldes de Móra d’Ebre, Benissanet i Miravet presenten una alternativa a...

Els alcaldes de Móra d’Ebre, Benissanet i Miravet presenten una alternativa a la línia de sanejament de Benissanet

A petició dels alcaldes de les poblacions afectades pel projecte de la línia de sanejament de Benissanet ahir dimecres es va mantenir una reunió amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, a la seu de l’organisme a Barcelona. A la reunió també han assistit la cap de l’Àrea d’Execució de l’ACA, Elisabet Mas, i telemàticament el cap de la Demarcació Territorial de les Terres de l’Ebre, Ignasi Reques. Aquesta trobada responia a la presentació de les al·legacions que els ajuntaments han preparat respecte a l’aprovació definitiva de la línia de sanejament que uneix  Benissanet amb l’EDAR de Móra d’Ebre i que inclou una estació de bombament a Benissanet i una canonada que transcorre en la pràctica totalitat per les finques privades paral·leles al camí de les Sènies, camí natural d’unió entre les dues poblacions a la Ribera d’Ebre.

Durant la trobada els alcaldes del territori han manifestat al director de l’ACA que el projecte actualment no és la millor alternativa des del punt de vista del territori i que, al seu entendre, la solució correcta seria la construcció d’una depuradora que donés servei a Benissanet i Miravet millorant així l’estat ecològic de les aigües superficials i subterrànies d’aquests dos municipis.

En aquest sentit els alcaldes han elogiat la bona voluntat de l’Agència Catalana de l’Aigua a estudiar totes les possibilitat que ofereix el territori aturant de forma temporal l’execució del projecte mentre es fa l’estudi d’alternatives que s’ha acordat. A més, en paraules dels propis alcaldes, han manifestat al director de l’ACA que per damunt de tot el territori i les propietats particulars s’han de preservar, en la mesura del possible, de l’estesa d’una infraestructura  que dona servei a les poblacions.

Aprofitant la visita, Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre, ha presentat a la direcció de l’ACA un estudi inicial de reobertura del Galatxo de l’Aubadera per revertir la seva degradació fluvial i d’habitats protegits i augmentar la protecció de les espècies autòctones, que donaria com a conseqüència una millora de la qualitat de l’aigua a la zona de l’embarcador de Móra d’Ebre i controlant així, de forma més efectiva, la proliferació del mosquit tigre i la mosca negra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 97

Últimes notícies