HomeOcupaci贸L'atur registrat puja al gener un 2,04% al Camp de Tarragona i...

L’atur registrat puja al gener un 2,04% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb 852 persones desocupades m茅s

Un total de 852 persones s’han afegit a les llistes de l’atur durant aquest mes de gener al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, segons les dades del Ministeri de Treball. Una xifra que representa un 2,04% m茅s respecte el passat desembre i que deixa el total a la demarcaci贸 en 42.563 desocupats, nom茅s per darrere de Barcelona. La registrada aquest mes de gener, d’altra banda, 茅s la segona pujada m茅s important que s’ha registrat a Catalunya, nom茅s per darrere de les comarques gironines, on la taxa s’ha enfilat fins el 2,24%. Aquest repunt, habitual durant el primer mes de l’any despr茅s de la campanya de consum nadalenca, contrasta amb l’evoluci贸 anual, que encara se situa en xifres negatives: -5.165 persones, i un descens del 10,82%.

El sector serveis, amb un pes predominant i en el qual es troben tres de cada quatre treballadors inscrits a l’atur, 茅s el que de forma aclaparadora ha incrementat el nombre de desocupats: 839 en total. Tamb茅 registra n煤meros negatius, per貌 molt inferiors, l’agricultura, que ha incrementat en disset desocupats. En canvi, la construcci贸 redueix l’atur en 64 persones i la ind煤stria en nou.

Del total de persones a l’atur en aquests moments a la demarcaci贸, 42.563, destaca el fet que m茅s de la meitat siguin dones majors de 25 anys, 23.647 -de les quals, 6.698 tenen m茅s de 44 anys-, mentre que els homes s贸n nom茅s 15.975. En la forquilla de menors de 25 anys, les xifres per sexes es troben m茅s equilibrades: 1.584 homes per 1.357 inscrites a l’atur.

D’altra banda, l’afiliaci贸 a la Seguretat Social al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha descendit en una proporci贸 gaireb茅 id猫ntica a l’atur registrat: han estat -6.672 afiliades menys durant aquest mes de gener, xifra que representa una caiguda del 2,07%, la m茅s alta de tot Catalunya. Amb tot, l’evoluci贸 anual, encara presenta tamb茅 dades positives, amb 5.616 afiliacions m茅s i una evoluci贸 de l’1,81%. En aquest moment, el nombre total d’afiliats a la demarcaci贸 ascendeix a 259.508 persones.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

3 + 5 =

脷ltimes not铆cies