HomeSocietatEls casos de coronavirus baixen en tots els grups d'edat per les...

Els casos de coronavirus baixen en tots els grups d’edat per les restriccions excepte entre els menors de 15 anys

CATALUNYA // Els casos de coronavirus han baixat de forma sostinguda a Catalunya en les últimes setmanes en totes les franges d’edat excepte en la dels menors de 15 anys, en què la incidència s’ha mantingut similar i fins i tot ha pujat. Ho mostren els informes amb dades obertes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). L’investigador del grup BIOCOM-SC Sergio Alonso explica a l’ACN que es pot atribuir aquesta tendència diferent al fet que les escoles estiguin obertes, mentre que les restriccions del 7 de gener impacten sobretot en l’activitat dels adults. Ara bé, Alonso destaca que mantenir les escoles obertes no ha impedit baixar els contagis globals: “A l’escola hi ha propagació, però no és un motor de transmissió“.

La incidència global acumulada a 14 dies comença a baixar al voltant del 20 de gener, dues setmanes després que entressin en vigor el gruix de les actuals mesures, el 7, segons mostren els informes de l’evolució de la pandèmia de l’AQuAS. La incidència a 14 dies va arribar a situar-se en 655 casos de covid-19 per 100.000 habitants i ara es troba en 550, segons l’informe del 5 de febrer.

Aquest descens es reprodueix en totes les franges d’edat excepte en la dels menors de 15 anys. En els darrers mesos, el grup dels més petits era el que tenia menys incidència, però aquesta tendència ha canviat en les dues últimes setmanes, quan s’ha situat per sobre de la mitjana (actualment amb una incidència acumulada de 588 casos). A més de les dades obertes de l’AQuAS, també es pot consultar informació sobre l’històric de casos per franges d’edat en els mapes que elabora el BIOCOM-SC.

En l’última setmana -del 25 al 31 de gener-, s’han confirmat 3.277 casos entre menors de 15 anys, un 17% del total, segons dades del Departament de Salut. Fa un mes -del 26 de desembre a l’1 de gener-, es van detectar 1.793 entre infants, un 10% del total. La taxa setmanal de casos ha passat de 160, fa un mes, a 292, l’última setmana, i el percentatge de positivitat de les proves ha baixat d’11,80% a 6,43%. No s’ha registrat cap mort en aquesta franja d’edat en les dues setmanes consultades per l’ACN.

A partir de les mesures, totes les franges d’edat han baixat sistemàticament menys la dels menors de 15 anys, que s’ha mantingut més o menys igual. L’explicació és bastant senzilla. La major part de l’activitat que poden tenir els nens i nenes, a part de casa, és a l’escola, que és l’únic que ha estat obert sense noves restriccions“, interpreta Alonso en una entrevista a l’ACN sobre les tendències per franges d’edat. “Resulta bastant lògic que això estigui passant“, constata.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies