HomeSense categoriaEls Mossos d’Esquadra denuncien una explotació ramadera de porcs vietnamites a l’Ametlla...

Els Mossos d’Esquadra denuncien una explotació ramadera de porcs vietnamites a l’Ametlla de Mar

BAIX EBRE // Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han denunciat administrativament una explotació porcina il·legal ubicada a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) que es dedicava a la criança de porcs vietnamites. Els agents van tenir coneixement de l’existència d’aquesta activitat arran de diverses queixes veïnals motivades pels danys que els porcs causaven en els seus cultius.

El passat 28 de juliol agents de la Unitat Regional de Medi Ambients van realitzar una inspecció a l’explotació on van localitzar 17 exemplars de porcs vietnamites, alguns dels quals es trobaven completament solts i altres continguts en instal·lacions molt precàries. Cal destacar que els porcs vietnamites són una espècie exòtica catalogada com a invasora a causa de l’expansió incontrolada i nociva per als ecosistemes silvestres, per la qual cosa la seua tinença està molt limitada i sempre la sota supervisió de l’administració.

Davant aquests extrems, els policies van actuar segons les directrius marcades pel “Pla de gestió del porc vietnamita a Catalunya” i van denunciar les diverses infraccions relatives a la identificació dels exemplars, control sanitari, reproductiu i d’alimentació, en virtut del Decret Llei 2/2008 de Protecció dels Animals i Llei 42/2007 de Patrimoni Natural i Biodiversitat. Aquestes infraccions seran posades en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat, competent en aquesta matèria, i els animals restaran en la mateixa finca sota custòdia del propietari i a disposició d’aquest mateix organisme. El propietari dels animals pot enfrontar-se a sancions fins 200.000 euros”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 83

Últimes notícies