HomeSense categoriaEls Reials Col·legis renoven l'exposició permanent per oferir als visitants una visió...

Els Reials Col·legis renoven l’exposició permanent per oferir als visitants una visió més àmplia de la història de la ciutat

L’exposició permanent situada a l’antiga església de Sant Domènec, al conjunt dels Reials Col·legis, té des d’avui un nou aspecte. L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa ha redissenyat el conjunt per oferir als visitants una informació més àmplia de la història de la ciutat, centrada especialment en l’època de màxima esplendor de Tortosa al llarg dels segles: el Renaixement.

L’exposició pren com a lema La Ciutat i la Festa del Renaixement, i l’acompanya d’una nova marca en la qual prenen protagonisme les arcades i passadissos interiors del pati del Col·legi de Sant Jaume i de Sant Maties. La mostra s’estructura amb un primer espai on se situa el context històric del segle XVI, amb reproduccions de mapes de l’època amb gran resolució i mides grans, continua explicant el context polític i eclesiàstic que imperava a l’època, i s’endinsa als estrats socials que convivien durant el Renaixement a Tortosa, amb l’ús de maniquís engalants amb alguns dels vestits més característics de la festa de recreació històrica. Hi són representats el poble, mitjançant diversos gremis i els trasts de defensa de la ciutat; la noblesa, amb els vestits que corresponen a personatges com Carles II i la seua família, referències a Oliver de Boteller o els gegants de Cristòfol Despuig i de Mariana Curto; i també el bisbat, amb un vestit que rememora el quadre del papa Adrià d’Utrecht, bisbe de Tortosa. Igualment, també hi són presents els notaris, que destaquen amb la presència de l’armari-arxiu del segle XVI, i els procuradors, els antics responsables de dirigir la ciutat des de l’Ajuntament.

La part final de l’exposició compta amb una projecció audiovisual que ajuda els visitants a fer-se una idea amb imatges del que és la Festa del Renaixement als carrers de la ciutat.

Aquest matí, l’encara regidor en funcions de Turisme, Josep Felip Monclús, ha explicat la reformulació d’aquesta exposició permanent, posant l’accent en que “permet tindre una visió de com era Tortosa al segle XVI, des del punt de vista de la ciutadania que hi vivia”. A més, ha recordat que s’emmarca en un conjunt d’edificis referents del Renaixement català, que destaquen, també, arquitectònicament. Monclús ha volgut agrair l’esforç que han fet els departaments municipals per dur a terme aquesta redefinició de l’exposició, ja que “tot s’ha fet amb recursos tècnics propis de l’Ajuntament”.

La visita a aquesta nova exposició permanent s’inclou en la visita que també es pot fer al conjunt dels Reials Col·legis, i que té un preu de 3 euros.

Tortosa, des d’una altra perspectiva La presentació d’aquest nou espai també ha servit per veure els vídeos que ha preparat l’àrea de Turisme per donar a conèixer Tortosa als turistes, aprofitant les xarxes. Es tracta d’un seguit de muntatges audiovisuals que se centren en diferents aspectes de la ciutat, com el modernisme, les muralles, el call jueu, el riu o el refugi antiaeri, entre d’altres. Uns vídeos fets amb imatges d’alta qualitat que també inclouen imatges gravades amb dron, amb la qual cosa es pot oferir una visió poc habitual de determinades zones de la ciutat

 

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 35

Últimes notícies