HomeEsportsEmma Martín assoleix l'ascens a la Liga Iberdrola amb l'Alavés Gloriosas

Emma Martín assoleix l’ascens a la Liga Iberdrola amb l’Alavés Gloriosas

TERRES DE L’EBRE // L’Alavés Glorioses de la jugadora ebrenca Emma Martín és de primera divisió! Després de la decepció que van haver de patir en el darrer compromís davant l’Oviedo que podria haver culminat l’ascens (1-2), tot s’ha decidit aquest migdia a domicili al camp del filial de l’Atlètic de Madrid on s’han imposat per 0 gols a 2 i ha deixat a l’Osasuna a les portes de l’ascens tot i golejar contundentment al Ràcing Fémines per 1-5 en un partit resolt al descans quan s’imposaven per 0 gols a 4.

Depenien d’elles mateixes i no han fallat. Calia fer el mateix resultat que l’Osasuna per evitar que les navarreses les superessin a la classificació. El partit, ha estat marcat per la intensa calor i la presència d’un centenar d’aficionats blanc-i-blaus donant-los el seu recolzament des de les graderies del complex esportiu annexe al Wanda Metropolitano. Va iniciar-se d’una manera similar al de la passada jornada contra l’Oviedo, amb el joc travat, però les primeres ocasions eren per a les de Mikel Crespo. De fet, Sanadri als tres minuts va tenir una oportunitat claríssima d’avançar al seu equip. Després de robar la pilota es va plantar sola contra la portera, però es va precipitar en xutar des de darrere del punt de penal i va enviar la pilota massa centrada.

Paral·lelament, l’Osasuna feia els deures i als 12 minuts ja anaven amb un 0-2 que afegia una mica de pressió per a les de Vitòria. No obstant això, en un servei de falta de Míriam la pilota li arribava a Urbani a l’interior de la gran on era objecte de penal als dotze minuts de partit. Míriam, va ser l’encarregada de servir la pena màxima i no va fallar enganyant a la portera a la seua esquerra.

A partir del gol van ficar setge a la porteria matalassera gaudint de fins a quatre ocasions més abans del descans: una falta directa de Ane Miren, una rematada de cap de Miku a la sortida d’un córner que salvava la portera sobre la mateixa línia de gol i dues de Sanadri. En el darrer quart abans d’enfilar el camí dels vestidors l’Atlètic de Madrid es va poder espolsar la pressió de sobre però sense arribar a intimidar els dominis de Cris.

A la represa el joc va arrencar amb les matalesseres dominant la possessió i les Glorioses esperant la seva oportunitat per a dictar la sentència i acaronar l’ascens a la Liga Iberdrola. En una internada de Laura la seva rematada s’estavellava al lateral de la xarxa. Un seriós ensurt per a les blanc-i-blaves. Pitjor se li posaven les coses a les vitorianes quan als 55 minuts la lesió de Sanadri debilitava la part ofensiva de l’equip. Quan més aprop es veia l’empat, va arribar el 0-2 d’Ane Miren. L’alabesa va controlar un servei en llarg de Cris, va marxar de la seva marca amb una retallada i va afusellar des de la frontal. A partir d’aquest moment, amb el partit coll avall, van gaudir de tres ocasions clares que Gasti i Chamorro no van aprofitar.

Amb el xiulet final, la graderia va esclatar i les jugadores es van fondre en una pinya celebrant l’ascens després d’una temporada gairebé perfecta. L’ebrenca Emma Martín va tindre una presència testimonial al partit entrant al darrer minut per perdre temps.