HomeSense categoriaEmpresa i Coneixement obre demà la línia d'ajuts per impulsar i crear...

Empresa i Coneixement obre demà la línia d’ajuts per impulsar i crear les APEU als polígons d’activitat econòmica

TERRES DE L’EBRE // El Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la Direcció General d’Indústria, obre demà la línia d’ajuts dotada amb 245.000 euros per contribuir a impulsar i crear les àrees de promoció econòmica urbana (APEU) als polígons d’activitat econòmica. L’objectiu d’aquesta línia de subvencions és ajudar els ajuntaments i les associacions empresarials a tirar endavant les actuacions prèvies a la constitució de les APEUS, que contribuiran a millorar la competitivitat i l’eficiència d’aquestes instal·lacions econòmiques.

Les APEU són instruments de col·laboració publicoprivada per a la gestió conjunta d’àrees de concentració d’activitat econòmica (comercials, turístiques, industrials o de servei). L’objectiu és potenciar la col·laboració entre agents públics i privats per millorar els serveis i l’entorn, evitar la degradació dels espais i augmentar la competitivitat d’estes zones.

En concret, les APEU persegueixen les finalitats públiques següents: modernització i promoció de determinades zones urbanes; millora de la qualitat de l’entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles; consolidació del model de ciutat compacta, complexa, cohesionada i mediambientalment eficient i increment de la competitivitat tot afavorint la creació de l’ocupació.

Actualment, Catalunya disposa de 1.449 polígons d’activitat econòmica de més de mitja hectàrea, que concentren aproximadament 44.000 empreses i 29.000 hectàrees de sòl industrial, segons dades actualitzades del Cens de Polígons d’Activitat Econòmica elaborat pel Departament d’Empresa i Coneixement. Ara bé, només un 14% dels polígons tenen una entitat de gestió conjunta. En el cas de serveis compartits per les empreses com la seguretat, la recollida de residus i les depuradores d’aigües industrials, no s’arriba al 25%.

La creació de les APEU permetrà incrementar la competitivitat d’estes instal·lacions econòmiques i atraure inversions.

 

Beneficiaris de la línia

Estos ajuts es dirigeixen als ajuntaments de Catalunya i a les associacions empresarials amb més de 5 anys d’actuació ininterrompuda en l’àmbit d’un polígon d’activitat econòmica on es vol aplicar la creació de l’APEU. Serviran per finançar les actuacions prèvies a la constitució de l’APEU.

 

Despeses subvencionables

Les despeses subvencionables seran totes aquelles necessàries per poder crear i impulsar l’APEU en el polígon d’activitat econòmica i són les següents:

  • La delimitació del perímetre objecte de l’APEU.
  • La memòria justificativa que acredita la necessitat de la seua creació i la seua justificació.
  • La identificació de les activitats econòmiques que hi ha en el perímetre delimitat, la titularitat de la persona que n’exerceix el dret de possessió i la superfície construïda que consta al cadastre.
  • L’elaboració del plànol del perímetre delimitat.
  • L’elaboració del pla d’actuació.
  • L’elaboració del pressupost del pla d’actuació.
  • La definició dels estatuts de l’entitat gestora.
  • La proposta de conveni amb l’ajuntament.
  • La realització de jornades de sensibilització a la comunitat empresarial per impulsar la creació de l’APEU.
  • Qualsevol altra actuació necessària per a l’impuls i la creació de l’APEU.

 

Import dels ajuts

La subvenció per als ajuntaments serà d’un màxim del 75% de les despeses subvencionables, amb un límit de 15.000 euros d’ajut per projecte de l’APEU que es vulgui impulsar o crear en l’àmbit de referència.

Pel que fa a la subvenció per a les associacions empresarials de caràcter territorial, o associacions que representin al 25% de les persones titulars del dret de possessió, serà d’un màxim del 100% de les despeses subvencionables, amb un límit de 20.000 euros d’ajut per projecte de l’APEU que es vulgui impulsar o crear en l’àmbit de referència.

El procediment de concessió és el de concurrència no competitiva. El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la serà de sis mesos, a comptar des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà a partir de demà a i fins al proper 15 d’octubre. El tràmit és telemàtic. Els ajuntaments l’han de realitzar des del portal EACAT i les associacions des de Canal Empresa a través d’este web

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies