HomeSense categoriaEn Comú Podem demanarà que la seu principal de l’Agència de la...

En Comú Podem demanarà que la seu principal de l’Agència de la Natura de Catalunya s’ubique a les Terres de l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // Catalunya en Comú Podem ha decidit fer seua la petició de Movem Terres de l’Ebre perquè el territori ebrenc aculla la seu principal de l’Agència de la Natura de Catalunya, l’organisme que ha de servir per a impulsar polítiques de protecció, restauració i millora de la gestió i la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural català, i ho proposarà al Govern de la Generalitat. Després de l’aprovació la setmana passada al Parlament de Catalunya de la Proposició de llei de creació de l’agència, Movem ja es va posicionar públicament a favor del nou organisme. I, ara, considera que cal fer un pas més i reclamar la ubicació de la seu nacional de l’organisme al territori ebrenc.

El passat dilluns al matí, els coordinadors de Movem Terres de l’Ebre, Eva Amposta i Jordi Jordan, van fer una roda de premsa on es va anunciar que es presentaran mocions en esta línia als consells comarcals i als ajuntaments del territori i que també es farà arribar una carta amb la petició al president de la Generalitat, Quim Torra. “Les Terres de l’Ebre som Reserva de la Biosfera, tenim dos parcs naturals, molts altres espais protegits, moltes hectàrees de Xarxa Natura 2000 i, per tant, és lògic que una agència que té en el seu ADN la protecció de tots estos valors treballe des del territori”, va exposar Eva Amposta.

Lucas Ferro, diputat i responsable de medi ambient de CatECP, s’ha fet seua la proposta i ha afirmat que “l’Agència de la Natura és una oportunitat per revertir problemàtiques que està patint el territori i que, per tant, cal treballar a partir d’ara en el disseny del desplegament de l’Agència per garantir la participació dels ens locals i socials en el nou organisme”. A més, ha afegit que “Catalunya pateix un greu problema de desigualtat territorial. La creació de l’Agència de Protecció de la Natura pot ser una oportunitat única de trencar amb el desequilibri territorial històric a l’hora de situar seus i departaments més enllà de Barcelona. Les Terres de l’Ebre serien una molt bona opció”.

Amb l’Agència, les polítiques de conservació i promoció dels espais naturals catalans tornaran a tenir un ens públic de gestió propi i exclusiu, després de l’eliminació ara fa uns anys de la conselleria de Medi Ambient. D’altra banda, el nou ens també pot ser útil per a abordar els reptes de gestió de la natura dels temps actuals, entre els quals hi ha el de fer compatibles la conservació dels espais naturals amb l’aprofitament econòmic dels seus recursos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 90

Últimes notícies