HomePolíticaERC atribueix a una "decisió política, no econòmica" la manca de suport...

ERC atribueix a una “decisió política, no econòmica” la manca de suport de l’Ajuntament de la Ràpita al festival Eufònic

Esquerra Republicana de la Ràpita ha lamentat la decisió de l’Ajuntament de no donar suport al festival Eufònic i l’ha atribuït a una raó “política, no econòmica”.

En este sentit, els republicans consideren que l’equip de govern actual té “falta d’interès” per la proposta i l’acusen d’intentar emmascarar esta circumstància rere suposades dificultats econòmiques quan “el pressupost d’aquest any 2023 disposa de la partida econòmica necessària dins l’àrea de cultura”. ERC afegeix que els comptes públics de l’Ajuntament de la Ràpita estan en un “mínim històric d’endeutament” -pròxim al 14%, segons la mateixa font- i que tots els pressupostos tenen “els corresponents informes favorables de la intervenció municipal”.

“Fer estes afirmacions l’endemà d’aprovar gastar-se 162.000 euros en 3 dedicacions exclusives per al govern municipal i la contractació d’un càrrec de confiança treu tota credibilitat a les dificultats pressupostàries”, asseguren els republicans en un comunicat.

Finalment, ERC lamenta la manca de suport del govern de PSC, Junts, La Ràpita XXI i Futur La Ràpita a un esdeveniment cultural que recentment ha rebut el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, “i que col·loca la Ràpita com l’epicentre del festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre”.

COMUNICAT ÍNTEGRE D’ERC:

Esquerra la Ràpita lamentem la decisió de no donar el suport necessari a la celebració d’Eufònic i insistim en què ha estat una decisió política, no econòmica Des d’Esquerra-La Ràpita, després del comunicat oficial de l’Ajuntament de la Ràpita amb relació a la situació econòmica de l’Ajuntament i a la disponibilitat pressupostària per a la realització de l’Eufònic o de qualsevol altra activitat programada pel Govern anterior, volem afirmar que:

– No fer el festival o qualsevol altra activitat és una decisió totalment política (falta d’interès per aquesta proposta cultural), en cap cas una impossibilitat econòmica, com s’està intentant fer creure. El pressupost d’aquest any 2023 disposa de la partida econòmica necessària dins l’àrea de cultura.

– És fals que l’Ajuntament de la Ràpita tingui problemes financers, i aquesta afirmació, feta després de suprimir Eufònic, només vol tapar la polèmica que ha generat aquesta decisió de l’actual govern municipal.

– El pressupost de l’Ajuntament de la Ràpita està en un mínim històric d’endeutament (no arriba al 14%), i tots els pressupostos tenen els corresponents informes favorables de la intervenció municipal.

– Fer aquestes afirmacions l’endemà d’aprovar gastar-se 162.000 € amb 3 dedicacions exclusives per al Govern municipal i la contractació d’un càrrec de confiança treu tota credibilitat a les dificultats pressupostàries que afirma el govern municipal que pateix l’Ajuntament.

Des d’Esquerra-La Ràpita lamentem profundament la decisió del Govern actual de la Ràpita format per Progrés per la Ràpita- PSC, Junts per la Ràpita, La Ràpita XXI i Futur La Ràpita de no donar el suport necessari per seguir celebrant el festival Eufònic al nostre municipi. Un festival que recentment ha rebut el Premi Nacional de Cultura que atorga la Generalitat de Catalunya i que col·loca la Ràpita com l’epicentre del festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, esdevenint un referent nacional de la cultura.

Finalment, només reiterar que qui perd és la cultura i el prestigi de la Ràpita, i és el que avui lamentem. Suprimir projectes ja consolidats té repercussions rellevants més enllà de les estrictament econòmiques.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 1 =

Últimes notícies