HomePolíticaERC considera que ha fixat "els fonaments d'un projecte ambiciós de reactivació"...

ERC considera que ha fixat “els fonaments d’un projecte ambiciós de reactivació” per a les Terres de l’Ebre

Lluís Salvadó, diputat i candidat a les eleccions al Parlament, ha exposat les conclusions de la V Trobada Institucional de càrrecs de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, en la que s’ha fet balanç de l’acció de govern dels Departaments que el partit ha liderat a les Terres de l’Ebre.

Salvadó ha afirmat que “des del Govern, Esquerra hem fixat els fonaments d’un projecte ambiciós de reactivació per a les Terres de l’Ebre, al qual li volem donar continuïtat la pròxima legislatura”.

El primer fonament  fa referència a l’àmbit sanitari amb “la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre que ja gestiona l’Hospital de Móra d’Ebre desenvolupant una inversió de 7 M€, i l’objectiu és que continuï creixent.  D’altra banda també s’ha posat damunt la taula l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta, un projecte potent, realista i possible”.

En aquest mateix sentit ha afegit “el treball per reforçar el sistema d’atenció primària, la incorporació a la regió sanitària d’un centenar de persones, i les importants inversions realitzades als Hospitals de la Santa Creu de Jesús, el Verge de la Cinta,  el d’Amposta i el de Móra d’Ebre”.

El segon eix destacat és el “regadiu del canal  Xerta – Santa Bàrbara, que és on s’acaba i s’acabarà; després que aquesta legislatura s’hagi transformat en un projecte realista. Ara s’està a punt de finalitzar la redacció dels projectes per posar en reg la zona de Xerta, però també després la de Roquetes i la de Santa Bàrbara; 4.000 hectàrees en convenis signats amb pagesos que tenen interès de regar”.

Ha dit Salvadó després de recordar que “s’ha donat  la volta a una despesa no productiva en productiva, a una inversió faraònica de 100 M€ que ha estat una dècada sense que s’hagi aprofitat en regadiu ni una sola hectàrea”.

El tercer aspecte destacat ha estat “l’aposta en Educació per donar més competitivitat i competències al territori amb l’impuls de  la Formació Professional i el desplegament de 14 mòduls, 11 dels quals de Formació Professional Dual; la qual compta amb el suport  i implicació d’unes 90 empreses de les Terres de l’Ebre”. Ha explicat Salvadó afegint també “la importància  del  Pla de Digitalització que amb 1 M€ d’inversió ha permès adaptar el nostre sistema d’educació a les noves tecnologies i la nova realitat”.

El quart àmbit que ha volgut  ressaltar el candidat és “l’important camí que s’ha fet en la recuperació de la memòria històrica amb la consellera Capella i el seu Departament el qual ha obert 15 fosses de la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre, més les 61 que en aquests moments estan obrint a Móra d’Ebre. Unes actuacions a les quuals cal afegir la retirada del monument franquista de Tortosa”.

Per últim, el cinquè eix que han destacat de l’acció de Govern republicana a la Trobada és “el Pla de reactivació econòmica impulsat pel Departament de Treball, en col·laboració amb els quatre consells comarcals i la implicació de l’IDECE; i al que s’ha dedicat 1 M€ en una primera fase per fer diferents accions, i s’han facilitat dos tècnics per Consell; els quals ajudaran a gestionar la reactivació, i totes les actuacions dels futurs plans que provinguin de la Generalitat, la Diputació i Europa”.

La candidata al Parlament,  Maria Jesús Viña , ha exposat la gran feina feta en polítiques d’igualtat i el desplegament dels Serveis d’Atenció Integral amb les polítiques LGTBI, així com el reforçament dels equips bàsics dels sistemes d’atenció social on s’ha invertit molt, tant en recursos humans i tècnics com en serveis per atendre més vulnerables

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 44

Últimes notícies