HomeSense categoriaAragonès preveu restriccions "fins que la vacuna permeti la immunitat" i pressiona...

Aragonès preveu restriccions “fins que la vacuna permeti la immunitat” i pressiona l’Estat per forçar el teletreball

TERRES DE L’EBRE // El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que en els propers mesos a Catalunya es produiran noves restriccions i flexibilitzacions de l’activitat fins que la vacunació contra la covid-19 permeti garantir la immunitat de grup. En una compareixença a la Diputació Permanent del Parlament, Aragonès ha pressionat l’Estat perquè fixi l’obligatorietat del teletreball en totes les feines on sigui possible i ofereixi ajuts directes als sectors afectats per les restriccions i no es limiti a prendre “mesures fiscals i tributàries”. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha alertat que les actuals dades de contagis són “preocupants” i ha fet una crida a la corresponsabiltiat de la ciutadania.

Durant la intervenció del també conseller d’Economia i Hisenda en funcions, Pere Aragonès, ha alertat que vénen “setmanes molt complicades” a nivell assistencial i sanitari i que cal fer “tots els esforços per tornar a frenar la corba i evitar el col·lapse del sistema de salut”.

El republicà ha defensat que el Govern ha pres mesures restrictives per evitar contagis de la covid-19 i, com que les actuals finalitzen aquest diumenge, ha explicat que dilluns vinent analitzaran les dades i veuran si es mantenen les mesures o es canvien.

Aragonès ha mostrat la seva preocupació per l’impacte econòmic de les restriccions i ha recordat que la Generalitat ha destinat més de 877 MEUR en ajuts directes per les empreses i actors socials del país afectats.

Tot i això, ha constatat que el govern espanyol ha de posar-hi “de la seva part” i “assumir la responsabilitat”. Ha dit que les mesures preses pel govern de l’Estat han estat fins ara “insuficients” i cal plantejar-ne de “directes“. “El Govern farà tot el que pugui, però el govern de l’Estat també ho ha de fer”, ha argumentat. “No hi ha excuses, són l’administració amb més capacitat econòmica”, ha conclòs.

D’altra banda, Aragonès ha vist imprescindible que es prorroguin els ERTO fins el 30 de juny i se’n millori la gestió i el pagament. Ha aplaudit la feina dels professionals sanitaris i ha argumentat que malgrat que hi ha “esperança” perquè s’està fent la campanya de vacunació, no es pot “relaxar-se”. El vicepresident del Govern ha alertat que queden unes setmanes i uns mesos “difícils”.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha compartit que es pateix una situació “complexa” a Catalunya i arreu d’Europa. “Tenim una situació molt preocupant”, ha reconegut.

Budó ha explicat que el Govern ha vetllat per mantenir un bon “equilibri” entre l’economia i la salut. “Sense salut no hi ha economia”, ha apuntat.

Budó també ha carregat contra el govern espanyol en creure que no ha pres “cap mesura” per garantir l’equilibri entre l’economia i la salut i que, per això, el govern català ha hagut de fer “malabars“. “L’Estat ha de fer els deures i no els fa”, ha lamentat. Budó també ha reclamat ajuts directes i decretar l’obligatorietat del teletreball.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 62 = 64

Últimes notícies