HomeEconomiaErcros multiplica per set els seus beneficis durant el 2021, fins als...

Ercros multiplica per set els seus beneficis durant el 2021, fins als 43 milions d’euros

Ercros va obtenir l’any passat uns beneficis de 43 milions d’euros, dada que suposa multiplicar per set els de l’any 2020, segons ha informat este dijous la companyia. A més, els ingressos totals es van enfilar un 45,6%, fins als 852,1 milions d’euros, i l’Ebitda va augmentar un 72,7%, fins als 85,6 MEUR.

El seu president d’Ercros, Antoni Zabalza, ha explicat que atribueix els bons resultats de l’empresa en un context de pandèmia i augment de preus de l’energia i les matèries primer per l’alta elevada d’ocupació de les plantes de l’empresa i la presència “activa i fiable” en els mercats on participa. Sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna, Zabalza ha comentat que caldrà veure com es tradueix en l’augment del preu de l’energia.

En el darrer exercici, corresponent al 2021, el president de la companyia, Antoni Zabalza, ha qualificat el resultat de “molt bons” atenent el context internacional, tant pel que fa a l’encariment de l’energia, les matèries primeres i el transport, com l’impacte causat per les variants delta i òmicron.

Segons Zabalza, els resultats milloren no només els del 2020, un any molt condicionat per la pandèmia, sinó també els d’anys anteriors, amb un Ebitda que va arribar als 86 milions d’euros, un 72,7% més.

Pel que fa al deute, es va reduir en 19 milions d’euros i a 31 de desembre es va situar en els 66 milions d’euros mentre que la liquiditat era de 139 milions d’euros.

En tones de productes, va vendre 1.227 milers de tones, un 5,6% més, gràcies al bon comportament del segon i tercer trimestre en comparació amb els mateixos període del 2020 per les restriccions més estrictes de mobilitat d’aleshores. En ingressos, es van assolir els 772 milions d’euros, un 41,1% més. D’esta manera, el preu mitjà dels productes venuts va pujar de manera “important“, segons ha subratllat el president de la companyia.

D’altra banda, l’empresa proposarà una remuneració de vuit cèntims i mig d’euro per dividend, dins dels 8,20 milions d’euros. El president de la companyia ha concretat també que Ercros seguirà mantenint en programa de recompra d’accions.

Preocupació per l’augment de l’energia

L’inici dels atacs de l’exèrcit rus a Ucraïna, segons Zabalza, no comportarà efectes directes a la companyia però sí indirectes per l’increment del preu de l’energia. Per precaució, ha explicat que en les darreres hores s’ha aturat l’enviament de producte cap a aquests mercats davant el risc que quede aturat a la duana a mesura que es concrete un enduriment de les sancions cap a Rússia. No obstant això, el president de la companyia ha detallat que les relacions d’Ecros amb el mercat rus són “molt petites” i només representen un 0,5%.

Per Zabalza, de moment els mercats i les vores estan reaccionant de “forma previsible” i ha afegit que des de l’empresa s’anirà monitoritzant els efectes del conflicte sobre els preus de l’energia (en especial del gas), les matèries primeres i també sobre la mobilitat internacional de mercaderies. El president de la companyia també ha indicat que l’empresa sempre ha intentat “diversificar” i que això els pot ajudar a sortejar aquesta nova crisi.

“Sempre hem procurat diversificar les fonts de subministrament. Això ens ajudarà si tenim alternatives si les matèries primeres procedents de l’àrea en conflicte impedís la circulació de mercaderies”, ha pronosticat. Amb tot, ha lamentat que si fa unes hores es preveia el conflicte com una possibilitat ara s’haja convertit en una “certesa” i ha dit que espera “transitar per aquesta emergència de forma raonable”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 65

Últimes notícies