HomeEducacióEspecial Ensenyament · L’Institut Dertosa de Tortosa, un referent de la formació...

Especial Ensenyament · L’Institut Dertosa de Tortosa, un referent de la formació professional dual de cuina i restauració a les Terres de l’Ebre

EDICIÓ PAPER // Amb l’oferta dels cicles formatius de grau superior de Direcció de serveis de restauració i Direcció de cuina, l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa s’ha consolidat com a referent de la formació de cuina, pastisseria i serveis del territori.

De la mà de professorat com Juanjo Roda, Maribel Anguera, Marc Duran, Pere Felicidad, Joan Estellé, Sabina Mayor i Sergio Márquez entre d’altres, l’alumnat pot aprendre uns oficis creatius, basats en les tècniques que els ensenyen al centre i que els permeten anar millorant el seu propi perfil professional. Poden començar amb 16 anys el grau mitjà i continuar fins a acabar el grau superior, per tal d’aquirir altes capacitats professionals que els permeten dirigir una cuina o ser els caps de la sala, tot això sempre amb l’acompanyament de les pràctiques en empresa.

Una altra característica que volen remarcar és el servei d’assessorament i reconeixement d’experiència professional que permet validar l’experiència i els ensenyaments adquirits de forma no reglada, però que formen part del perfil d’aquelles persones que han estat treballant durant més de dos anys en algun dels oficis de les famílies d’hoteleria o indústries alimentàries.

Per últim  destacar que els cicles de grau superior s’oferixen en Formació Professional Dual, una modalitat d’FP que combina encara més la formació al centre i a l’empresa. En el primer curs s’aprenen els coneixements al centre, es realitzen unes 100 hores de pràctiques a l’empresa i, finament, el segon curs es combinen les hores d’aprenentatge al centre amb les de treball a l’empresa, acompanyades del reconeixement d’una hora de classe per cada dues efectuades en el centre de treball. L’alumnat pot gaudir d’una beca o un contracte, tots dos remunerats, i cursar la primera part de la setmana els mòduls formatius al centre i la resta al centre de treball. De moment, l’Institut Dertosa ha iniciat la col·laboració signant un conveni amb Paradores i està treballant per a afegir altres empreses del territori que donaran sortida a l’alumnat que es vaja incorporant cada any. Durant el mes d’octubre es farà una jornada de presentació de la Formació Professional Dual per poder explicar a l’empresariat els beneficis que esta fórmula aporta tant a l’alumnat com a les empreses. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies