HomeTurisme#ESPECIALTURISME · La navegació fluvial, una aposta familiar i segura per a...

#ESPECIALTURISME · La navegació fluvial, una aposta familiar i segura per a gaudir durant este estiu a l’Ebre

Des del pantà de Riba-roja d’Ebre fins al Delta. Els paisatges que dibuixa el riu en el seu tram final cap al mar són un espectacle per als sentits i més enguany, amb els colors de la natura més vius que mai gràcies a les pluges de la primavera. El cabal del riu, a més, permet la navegació d’embarcacions, piragües i caiacs sense complicacions i en la pràctica de l’esport fluvial es garantix el manteniment de les distàncies de seguretat davant la pandèmia actual.

Al llarg de l’Ebre català podem trobar nombroses experiències de turisme fluvial per a gaudir en família este estiu. Al pantà de Riba-roja, que és la gran portalada d’entrada de l’Ebre a Catalunya, podem gaudir de les passejades amb caiac però també de la navegació amb vaixells residència que oferixen des de l’empresa Welscamp Riba-roja. La navegació a l’embassament, sobre una làmina d’aigua estable i de gran profunditat, no té cap dificultat.

Pocs quilòmetres aigües avall, hi trobem els paratges del meandre de Flix. Afincada al municipi, l’empresa Rogles Aventura ha estat una de les pioneres del turisme fluvial a la Ribera d’Ebre i oferix rutes en caiac, piragua i altres varietats com el padlesurf al voltant del meandre i també rutes fins a Vinebre travessant l’assut d’Ascó per la nova ram- pa per a peixos, fins a Miravet -en una ruta més que recomable a través del pas de l’Ase- o fins i tot des de l’emblemàtica plaça de l’Arenal de Miravet fins a Benifallet, en un dels escenaris més espectaculars per a la navegació fluvial i que també oferix l’empresa Beniemocions. A més, si la ruta final és a Benifallet, és del tot aconsellable gaudir de l’àmplia oferta gastronòmica d’este petit municipi, que concentra diversos restaurants amb cuina de qualitat i elaborada amb productes de proximitat.

Altres rutes d’interès es poden fer a Tortosa, Amposta a la desembocadura fins al Delta observant les singularitats del paratge però este cop des de dins del riu.

Lo Roget, Benifallet i lo Sirgador

A banda de les petites embarcacions, al llarg del tram final de l’Ebre podem gaudir de rutes guiades amb diversos llaguts, ideals per a fer en família o amb petits grups.

El primer que trobem és el llagut Lo Roget, a Ascó, que oferix rutes fins al pas de l’Ase per a observar els paratges del bosc de Ribera i, sobretot, també promociona una experiència única a l’Ebre: l’observació d’aus des de dins del riu. Juntament amb els responsables del Grup de natura Freixe, gestors de la reserva natural de Sebes, es pot participar en l’observació d’aus comentada -amb llargavistes- navegant des de dins del riu i contemplant la gran varietat d’espècies ornitològiques que hi habiten. El calendari de les rutes es pot consultar a la pàgina web de turisme d’Ascó.

Riu avall hi trobem el llagut Benifallet que, des de fa anys, oferix rutes especials pel riu i, a més, unix l’experiència de la navegació amb la visita a un actiu singular i especial com són les coves Meravelles. Per a contractar tant la ruta com la visita a les coves és necessari posar-se en contacte amb el punt d’atenció turística del municipi.

A Tortosa hi trobem també una de les experiències úniques amb el llagut Lo Sirgador. Des de les ai- gües de la capital del Baix Ebre s’hi poden observar alguns dels actius de la ciutat mil·lenària que traslladen a altres èpoques d’esplendor. Per a gaudir de les rutes i les visites guiades és recomanable visitar la pàgina web del llagut losirgador.com, on hi ha detallades les diferents rutes i ofertes, i també el calendari d’esdeveniments, amb concerts pel riu, i amb la possibilitat de llogar l’embarcació per a petits grups.

Combinable amb altres actius turístics

La navegació fluvial és un actiu que cada cop atrau més visitants a les comarques ebrenques. A banda de gaudir dels paisatges i l’experiència de la navegació, és una activitat que fàcilment es pot compaginar amb altres que s’oferixen a l’entorn.

Des del llagut Benifallet oferixen la visita a les coves Meravelles amb un mateix paquet turístic, i també l’Ajuntament d’Ascó ha posat este estiu una nova oferta turística amb una visita pel nucli antic de la població, una degustació de productes de proximitat i la ruta amb el llagut Lo Roget.

A banda d’això, empreses com Rogles Aventura oferixen navegació fluvial però, a la vegada, tenen altres productes per a gaudir de l’Ebre i que es poden fer en un mateix dia, és el cas de l’escalada per les vies ferrades, el senderisme, les rutes en bicicleta, el tir amb arc, el barranquisme o -i atenció a la novetat- el llançament de destrals a una diana.

Experiències diverses per a tots els gustos i edats, i sempre a la vora del riu Ebre.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 81

Últimes notícies