HomePolíticaEsquerra d’Amposta proposa "remunicipalitzar el servei d’aigua i el servei de neteja...

Esquerra d’Amposta proposa “remunicipalitzar el servei d’aigua i el servei de neteja viària i jardineria”

“No ens presentem a vendre fum ni proposem propostes que no tinguem credibilitat de presentar”. Així començava aquest dimecres al matí la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació l’alcaldable d’Esquerra Republicana – Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs. Acompanyat de diferents membres de la llista i de l’actual govern republicà, Tomàs va presentar dues de les propostes en matèria de gestió interna més destacades del programa electoral.

Abans, però, va recordar algunes de les principals xifres resultat de la “bona gestió econòmica que hem fet durant aquests vuit anys”“Hem sigut capaços de reduir l’endeutament consolidat, dels 24,7M€ el 2015 als 18,7M€ a finals d’enguany d’acord amb l’amortització que preveu el pressupost actual”. A més, en xifres percentuals, és un dels endeutaments més baixos que ha tingut mai l’Ajuntament: “quan vam accedir era del 65% i nosaltres el situarem en el 39,9%”“Hem fet inversió, però també hem fet amortitzacions extraordinàries gràcies als recursos d’altres administracions, una xifra que hem pujat dels 24 milions a 47 milions”“I tot això ho hem fet sense incrementar impostos directes: els ingressos han vingut per increment d’activitat econòmica, IAE, plusvàlues, i recursos d’altres administracions, de transferències corrents i transferències de capital”, va afegir.

“I per aquells que tinguin dubtes, que consultin les dades del Ministeri d’Hisenda, que són les que trasllada la interventora municipal a Madrid, són les úniques dades vàlides per a nosaltres”, va reblar.

Després de detallar totes aquestes dades, l’alcaldable va destacar que “ens possibilita fer coses innovadores”. Així, entre les propostes del programa electoral, Tomàs va voler destacar la municipalització del servei de l’aigua. “Som esclaus d’un sistema de gestió d’aigua que no ens permet fer més del que fem, i ja al 2004, quan l’anterior govern va decidir externalitzar-ho, Esquerra d’Amposta ja vam dir que no; per això ara proposem municipalitzar-ho”, va dir, tot detallant que, gràcies a la tasca feta des de l’empresa pública Amsermu. “Ens permetrà fer una inversió de 6M€ en 10 anys al sistema d’aigua de la ciutat”, va acabar.

D’altra banda, Esquerra d’Amposta també proposa internalitzar el servei de neteja i jardineria. “Fa cinc anys vam fer un contracte que no ha funcionat de la manera que havia de funcionar”, va dir Tomàs, “i, tenint en compte que l’empresa pública Amsermu ha demostrat ser una gran eina de gestió, al proper mandat recuperarem el servei”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies