HomePolíticaEsquerra Republicana lamenta que PSC i Junts desvirtuïn el Fons de Transició...

Esquerra Republicana lamenta que PSC i Junts desvirtuïn el Fons de Transició Nuclear sense acord territorial

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana lamenta que PSC i Junts hagin optat, finalment, per desvirtuar el Fons de Transició Nuclear amb una modificació de la llei registrada pels socialistes d’esquenes al consens territorial. De fet, els republicans alerten que els canvis en aquest impost -plantejat com una eina per a la reconversió econòmica i socials per als territoris afectats per les nuclears- suposen renunciar a l’objectiu central i converteixen el Fons en una “repartidora”.

“No es tracta de taxar amb una mà i repartir amb l’altre; sinó d’assegurar que serveixi per transicionar cap a un nou model econòmic, que competeixi en alt valor afegit i en costos ambientals, que sigui font no només de guany privat sinó de prosperitat compartida”, ha assegurat la diputada ebrenca Maria Jesús Viña durant el debat al Parlament aquest dijous.

Els republicans, que ja es van oposar a la tramitació per lectura única i que fins i tot van presentar fa uns dies petició de dictamen a Garanties per guanyar més marge de negociació, també denuncien que el PSC s’hagi tancat en banda i no hagi volgut parlar ni tan sols de les esmenes en pro del consens territorial. Els republicans s’avenen a ampliar la dotació del fons fins al 50%, però reclamen mantenir la governança transversal.

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana, doncs, s’oposa rotundament a aquesta modificació exprés que han impulsat els socialistes ara, després d’anys d’inacció en la batalla del territori “per fer entendre a l’Estat que era imprescindible redistribuir el benefici nuclear”“Els que no hi eren volen repartir-se aquest benefici en lloc de beneficiar qui n’ha patit els costos de veritat; és la substitució de l’interès general pel particular”, ha afirmat la republicana.

“Estem orgullosos d’haver impulsat, fa anys, una eina per a la fiscalitat verda, i ho continuarem fent. Volem preservar l’essència del Fons de Transició Nuclear en el marc d’una transició justa, que prepari també el territori nuclear davant del tancament de les centrals”, ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 39

Últimes notícies