HomePolíticaEsquerra Republicana presenta una llista cívica de 46 persones coincidint amb els...

Esquerra Republicana presenta una llista cívica de 46 persones coincidint amb els anys d’independència de Deltebre

La presentació de la candidatura d’Esquerra Republicana de Deltebre va aconseguir ahir la tarde el seu propòsit: omplir fins a la bandera el Pavelló Josep Luque, al nucli de Jesús i Maria, en un entorn festiu i de gran expectació.

El candidat a l’alcaldia de Deltebre, Joan Alginet, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà van entrar puntuals a l’acte que va congregar més de 500 persones i va estar conduït pels joves Yeray Sorribes i Gemma Mayoles. Sota l’escenari, dos números que generaven la primera incògnita. El primer, el 77 que, òbviament, està vinculat amb la data en què el municipi del Delta es va segregar de Tortosa. I l’altre, el 46, els anys que Deltebre, com a municipi independent, complirà d’aquí a unes setmanes. La sorpresa va ser que, més enllà del màxim legal de persones que poden formar part d’una candidatura, 17 titulars i 10 suplents, Alginet va sorprendre els assistents i va presentar una llista cívica de 46 persones, coincidint amb els anys d’independència de Deltebre.

Un equip que compta amb 24 dones i 22 homes, que encapçala Joan Alginet, seguit de Lluïsa Bertomeu, com a número dos, i la senadora republicana Vanessa Callau, com a número tres. Aleix Casanova, jove pedagog i mestre d’Educació Infantil, ocuparà el quart lloc, seguit de Fabiola Castaño, expresidenta de la FAPAC, que anirà de cinc. Dani Rajadell, estretament vinculat amb el sector primari, anirà de número sis, seguit Gina Casanova, sotsdirectora del Campus Terres de l’Ebre de la URV, que ocuparà el lloc setè, seguida del jove entrenador de futbol Aleix Franch, que anirà de vuit.

Els actuals regidors d’ERC a l’Ajuntament de Deltebre, Laura Fabra, Carlos Bel i Nicoleta Autu aniran de número 9,10 i 11 respectivament. El metge Jesús Pérez anirà al lloc disset de la llista, al qual segueixen un total de vint-i-vuit persones més que representen la diversitat i pluralitat del municipi de Deltebre, tant des del punt de vista del seu origen i lloc de residència, com des dels seus diversos perfils professionals.

També formen part de la candidatura republicana quatre regidores i regidors de l’etapa de govern de l’alcalde Gervasi Aspa, Miguel Subirats, Salomé Bertomeu, Anna Casanova i Teresa Bo. La sindicalista d’origen colombià Colombia Escobar, el membre de la comunitat islàmica de Deltebre Abdelaziz Kibbou i Pilar Rolon representaran a la nova ciutadania en el projecte republicà.

La intervenció de l’alcaldable va ser contundent i va afirmar que “les eleccions del pròxim 28 de maig no són unes eleccions qualsevols, ja que s’ha de fixar el rumb del Deltebre, que aviat complirà cinquanta anys d’independència. Ja toca”.  Alginet va afirmar que “el govern de Lluís Soler ha venut un Deltebre en el país de les meravelles que no es correspon amb la falta de seguretat ciutadana, la falta de generació de llocs de treball o els alts impostos que paguen els veïns del municipi”.

El candidat va agrair la tasca del seu grup municipal, remarcant que ha estat l’única veu crítica al govern d’Enlairem Deltebre, fent clara al·lusió a la resta de partits polítics del municipi. “Deltebre mereix un altre govern, un govern que posi davant les persones a la imatge i que tingui el suport i el compromís de la Generalitat de Catalunya per no hipotecar el municipi”, va sentenciar Alginet.

La consellera Teresa Jordà va afirmar que “Joan Alginet és el millor alcalde que pot tenir Deltebre; és una gran persona, preparada, il·lusionada, entusiasta, amb una capacitat de treball inacabable i un equipàs de desenes de persones que l’acompanya“. Jordà li va expressar tot el seu suport a  i el va encoratjar: “ara és el teu moment i el del teu equip, que segur que es deixarà la pell treballant per aquest tros de Catalunya que estimo i que estem compromesos a protegir des del Govern”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 77

Últimes notícies