HomeCulturaExhaurides les places per a aprendre l’ofici de llatar al Museu de...

Exhaurides les places per a aprendre l’ofici de llatar al Museu de la Pauma del Mas de Barberans

Al Mas de Barberans el Museu de la Pauma ha exhaurit les places per a aprendre l’ofici de llatar en esta edició anual.

El museu ha programat per al 2022 un seguit d’activitats que consistixen a ensenyar a elaborar algun dels seus productes més populars, com la safata celta, la làmpada Saona o el cabasset, entre altres.

Enguany, a les formacions hi ha mestres artesans, com Josep Clop i Marta Penina, que ensenyen a llatar de manera adaptada a diferents edats i diferents nivells.

El Museu de la Pauma es dedica a difondre la història de llatar amb fibres vegetals i promou cursos per a no perdre un ofici tan arrelat a les Terres de l’Ebre. Tal com explica Pepa Subirats, tècnica del Museu, “és una tendència generalitzada, hi ha molts de llocs on es fan tallers i la gent en té moltíssimes ganes, a l’- hora d’apuntar-se i aprendre a fer les coses per ells mateixos. L’ambient és agradable, amb unes vistes espectaculars del Mas i unes artesanes que no poden ser millors. Són una sèrie de factors que fan que funcionen estos tallers”.

El Museu de la Pauma ha programat desenes d’activitats entorn de l’ofici de llatadora. Alguns d’estos es faran en divendres i dissabte i s’allargaran durant tot l’any 2022. Els cursos estan adaptats a totes les edats i nivells per tal que cadascú aprengue al seu ritme.

El projecte de llatar es realitza el primer i últim divendres de cada mes, és un taller que dura 3 hores i es fa exclusivament amb el material de la pauma”, comenta Pepa Subirats.

A més d’este curs anual, el museu té planificades altres activitats, com dos cursos especials, de la mà d’artesans reconeguts internacionalment, i el Fibres Campus, que es realitzaran per Setmana Santa i durant el mes d’agost.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 11

Últimes notícies