HomePolíticaFerran Bel: “Mai ningú havia aconseguit 11 esmenes i més de 6...

Ferran Bel: “Mai ningú havia aconseguit 11 esmenes i més de 6 MEUR per a l’Ebre als Pressupostos Generals de l’Estat”

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha valorat aquest matí la incorporació d’11 esmenes per a les Terres de l’Ebre a la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat, del total de 86 aconseguides. Aquestes millores, que es tradueixen en 6,32 milions d’euros per a l’Ebre, suposen una injecció directa de recursos a sectors estratègics.

Mai en la història ningú havia aconseguit 11 esmenes i més de 6 milions d’euros per a les Terres de l’Ebre en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat” ha presumit Bel, que ha manifestat que es tracta “d’un acord transversal amb inversió directa per ajuntaments i entitats de les Terres de l’Ebre i molt distribuït en àmbits sectorials i territorials”.

Les esmenes aconseguides per Ferran Bel a les Terres de l’Ebre són:

 • 330.000 euros per a la Fundació Universitat Rovira i Virgili per finançar el centre d’innovació i simulació territorial al campus de URV-Terres de l’Ebre.
 • 160.000 euros per a la Fundació Doctor Ferran pel projecte de Biobanc del Hospital Verge de la Cinta.
 • 300.000 euros per al centre de la UNED-Tortosa, per a la supressió de barreres arquitectòniques i instal·lació d’un ascensor.
 • 400.000 euros per a l’Ajuntament de Gandesa, per a la millora de les instal·lacions esportives de Gandesa
 • 300.000 euros per a l’Ajuntament de Riba Roja, per a la millora del pavelló poliesportiu de Riba-roja.
 • 500.000 euros per a la construcció dels nous accessos i una rotonda a la N-420 a Gandesa.
 • 1,2 MEUR per a la Fundació per a la preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial, per a l’ampliació de les instal·lacions del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova.
 • 2,5 milions d’euros per a l’Ajuntament de Tortosa, per a l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
 • 300.000 euros per l’Ajuntament de Deltebre, per l’Entubament, bombament i posterior urbanització del Passeig del Carrilet sobre l’actual desguàs del Préstec.
 • 250.000 euros per la EMD-Bitem, per a la segona fase de construcció del casal de jubilats de Bítem.
 • 80.000 euros per al Terres Travel Festival.

El portaveu s’ha mostrat molt satisfet per aquestes millores aconseguides als pressupostos generals de l’Estat. “Ha estat una negociació pressupostària molt complexa però ha donat el seu fruit, més de 6 MEUR per a les Terres de l’Ebre a través d’onze esmenes”, ha explicat Ferran Bel, que ha agraït la predisposició i voluntat negociadora dels diferents ministeris, i en especial del ministeri d’Hisenda.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 22

Últimes notícies