HomeCulturaGairebé una de dues persones de Deltebre són sòcies de la Biblioteca...

Gairebé una de dues persones de Deltebre són sòcies de la Biblioteca Delta de l’Ebre

El mes d’abril de l’any 2017 es va posar en funcionament la nova Biblioteca Delta de l’Ebre, donant resposta a una demanda constant de la ciutadania i a una necessitat de disposar d’un equipament més ampli i amb més espais d’estudi. Amb el temps, aquest equipament ha esdevingut el Centre Cultural del Delta conjuntament amb DeltArt, l’espai expositiu de Deltebre, la Plaça Marina Oriol i la Sala Eliseo Vives.

Aquest 2022 la Biblioteca ha tancat l’any amb 5.483 socis i sòcies, de manera que gairebé una de dues persones del municipi fan ús dels diferents serveis i prestacions. Cal destacar que, abans de la inauguració d’aquest nou emplaçament, la Biblioteca comptava amb 4.534 persones inscrites.

Actualment, la Biblioteca compta amb 47.000 referències, i cada any aquesta xifra s’amplia adquirint nous llibres, documents, música, pel·lícules, premsa, etc. En el cas dels llibres de lectura, cada dos mesos se n’adquireixen de nous per així seguir ampliant la diversa col·lecció de llibres que la biblioteca posa a l’abast de la ciutadania.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “com a Govern municipal és un orgull haver impulsat un equipament que actualment és referència de territori i que permet que els veïns i veïnes, més enllà de l’habitual servei de préstec dels llibres, puguin gaudir amb la seva família de diferents activitats, presentacions de llibres, cursos, tallers infantils, cineclubs, etc.”. De fet, des de l’any 2019 i fins el dia d’avui, i malgrat la pandèmia, la Biblioteca ha acollit més de 100 activitats adreçades a joves i a adults, i fins a 93 grups escolars han visitat les seves instal·lacions. A banda, també s’han efectuat 25 presentacions de llibres.

L’any 2022, el servei de la Biblioteca Delta de l’Ebre va fer un pas més enllà amb dues noves iniciatives. Per una banda, la Biblioplatja ubicada a Riumar durant la temporada d’estiu. Per altra banda, el projecte Llibres Nòmades el qual consta de quatre vitrines mòbils, distribuïdes en diferents emplaçaments del municipi, que contenen diferents llibres per tal que la ciutadania pugui agafar el que desitgi, anotar les dades requerides per al préstec i realitzar posteriorment el retorn per tal que un altre usuari pugui fer-ne ús.

La regidoria de Foment Cultural, Anna Giménez, ha destacat que “afrontem l’any 2023 amb nous projectes i treballant per oferir una nova programació cultural, dirigida a tots els públics, que ens permeti enfortir el concepte de Centre Cultural del Delta i que ens ajudi a apropar la cultura a la ciutadania i els hàbits de lectura, en especial al jovent”.  

La Biblioteca Delta de l’Ebre obre les portes els dilluns, dimecres i divendres de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, els dimarts i dijous de 16 a 20 h, i el dissabte de 10 a 13 h. L’espai també permet l’accés i complementa l’obertura de la sala d’exposició DeltArt.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 38

Últimes notícies