HomeSocietatGandesa obre un nou espai per testar activitats agrícoles i ramaderes i...

Gandesa obre un nou espai per testar activitats agrícoles i ramaderes i facilitar la incorporació de persones al camp

TERRA ALTA // Gandesa ha posat en marxa un nou espai per provar activitats agrícoles i ramaderes amb l’objectiu que facilitin la incorporació de persones noves al camp. El projecte Espais Test de la Terra Alta, que s’ha presentat aquest dijous, vol prevenir incendis i impulsar la figura del pastor. En el cas de la finca de Gandesa, de titularitat municipal, acull un tancat per a una explotació semiintensiva per a la producció mixta de llet de cabres i carn de cabrit, amb capacitat per uns 300 caps de bestiar. La Diputació de Tarragona, a través del Pla d’Acció Municipal (PAM), ha destinat 30.000 euros al projecte, el qual s’emmarca dins del grup d’iniciatives de foment de la sostenibilitat, l’economia circular i la prevenció dels incendis.

A banda de dinamitzar la ramaderia i l’ocupació jove en el sector ramader i agrícola, l’Espai Test de la Terra Alta contribuirà a impulsar l’economia local i reduir el despoblament. Així mateix, ajudarà a prevenir incendis forestals, ja que els ramats permetran mantenir els boscos nets.

El nou Espai Test de Gandesa és un projecte d’innovació aplicada al sector primari amb el qual contribuïm a preservar aquest magnífic paisatge, desenvolupant l’economia circular i ajudant a frenar el despoblament“, ha destacat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó durant la visita a l’espai. Per la seva banda, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha recalcat el caire innovador i pioner d’aquesta iniciativa que s’estendrà a altres indrets de la comarca.

Es tracta d’un projecte de bioeconomia emmarcat en les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic i s’incorpora al projecte ‘PECT Pobles vius i actius’ de la Diputació, el qual vol lluitar contra el despoblament de les àrees rurals a través de dos àmbits d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent. D’altra banda, l’ens supramunicipal participarà en el procés per dotar de pastors l’Espai Test.

Visita a la Pobla de Massaluca

La presidenta de la Diputació també ha visitat les obres d’urbanització del tram del passeig de la carretera de Bot a Gandesa i, posteriorment, s’ha desplaçat a la Pobla de Massaluca, on s’han fet obres de millora a la piscina municipal i a la coberta de l’escola. Aquests tres projectes han estat finançats a través del PAM amb aportacions de 138.000, 43.937 i 45.937 euros, respectivament.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 27

Últimes notícies