HomeCulturaGrans noms de l'escena catalana vesteixen la nova programació gener-juny del Teatre...

Grans noms de l’escena catalana vesteixen la nova programació gener-juny del Teatre Auditori Felip Pedrell

Tot just encetant aquest nou any 2023, arriba la programació del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa per a la temporada gener-juny, un seguit de propostes escèniques que, com és habitual, incorpora una oferta de qualitat i molt eclèctica per a tots els gustos i franges d’edat. El regidor de Cultura, Ximo Martorell, ha presentat els principals trets d’aquesta programació, i ha volgut remarcar la presència de talent tortosí i de les Terres de l’Ebre entre els espectacles de la mateixa, com l’actriu tortosina Carmesina Pons, el cantant Joan Rovira, o la proposta de la DH Company.

Aquesta nova programació tindrà inici el 27 de gener amb una potent proposta, ‘Forever Young’, una comèdia musical amb un divertit rerefons, el de set joves actors que fabulen el que podria ser la seva vida al cap de quaranta anys, quan estaran residint en una residència per a artistes jubilats. L’obra, divertida i tendra, està marcada per l’humor transgressor i descarat d’El Tricicle, els seus productors, oferint, una vegada més, una demostració de la seva inmensa capacitat de connexió amb el públic. Aquesta gran arrencada continuarà el mes de març amb altres dos destacades propostes escèniques d’aquesta programació. Per una banda, Josep Maria Pou ens oferirà un altre dels seus grans recitals interpretatius a ‘El pare’, obra de Florian Zeller en la qual dóna vida a un home gran que es troba en el difícil moment d’assumir la irreversible pèrdua de la memòria que li provoca la seva malaltia, però que es nega a acceptar l’ajuda de ningú, posant en dubte la seva percepció de la realitat, la seva ment i, fins i tot, l’estimació dels seus éssers més propers. Aquesta representació tindrà lloc l’11 de març, i comptarà amb la participació de dos actrius molt conegudes pel públic català, Rosa Renom i Victòria Pagès. I el 31 de març, l’escenari del TAFP acollirà la posada en escena de ‘Els gossos’, amb text i direcció de Nelson Valente, obra que ens presenta una celebració familiar que acabarà en una dramàtica dissecció dels quatre personatges presents a taula, encapçalats per una magnífica Mercè Arànega que dóna inici a un dur intercanvi de retrets, obsessions i frustracions en una comèdia tràgica que ha estat un dels grans èxits de la darrera temporada a Barcelona.

Altres propostes teatrals que incorpora la programació són ‘Orgull’, amb direcció d’Oriol Broggi, un monòleg de l’autor Fiodor Dostoievski amb el reconegut actor Andreu Benito; ‘Léon’, de la Cia. Inútils Mots, on es presenta una ficció al voltant de l’autor Antoine de Saint-Exupéry i la persona que li va inspirar la seva obra mestra, ‘El Petit Príncep’; ‘Tocar mare’, amb les actrius Lluïsa Castell i Georgina Latre, una comèdia dolça que ens parla de la naturalesa de l’amor incondicional; ‘Les bones intencions’, una divertida comèdia produïda per la Sala Trono amb els populars Míriam Iscla i Joan Negrié, i, finalment, ‘Lorca Live’, una producció feta a casa nostra per la DH Company amb la participació a l’escenografia de l’il·lustrador Ignasi Blanch. ‘Lorca Live’ ens proposa una revisió de la personalitat i l’obra del dramaturg i poeta andalús a través dels seus textos contraposats a l’època que estem vivint d’incomunicació malgrat el nostre món hiperconnectat.

Martorell no ha deixat, així mateix, de fer esment del ‘Totem’, el 1r Festival de Teatre Musical de les Terres de l’Ebre, organitzat per l’Ajuntament de Tortosa i per La Companyia-Arts Escèniques de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa. De l’11 al 15 de gener es representaran cinc obres: ‘El nostre futur’, amb La Companyia; Cavernus’, d’Hemiòlia Teatre; ‘Clap de Gala’, amb els Clap-Versions Infantils; ‘M.A.R.E.’, amb La Romancera Teatre, i, finalment, ‘Tot esperant en Will’, d’Egos Teatre, muntatge que ha guanyat el premi Feten 2022 a la Fira Europea d’Arts Escèniques per a nens i nenes.

Els espectacles per a tota la família tindran, com sempre, una bona representació en aquesta nova temporada. S’encetaran amb ‘Sopa de pedres’, d’Engruna Teatre, en la qual se’ns parla del refugiat, de l’estranger, d’aquells que arriben de fora i són vistos com una amenaça i no com una oportunitat. A través de l’experiència d’una nena, els infants aprendran el valor del treball en equip i el poder de la generositat. ‘Naguis & Bobas’, de la Cia. Boris Ribas, és un espectacle a mig camí entre el circ i el musical amb dos personatges inspirats en els pallassos clàssics. I ‘La nena dels pardals’, per altra banda, una proposta de Teatre al Detall, ens narra la història d’una nena xinesa que es planta davant la decisió governamental d’exterminar els pardals perquè es mengen el gra, un fet històric real barrejat amb ficció que ens porta un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels infants. Finalment, ‘La llàntia meravellosa’, de Festuc Teatre, és un espectacle de titelles que ens parla d’una nena que, malgrat poder demanar al geni de la llàntia qualsevol cosa que pogués desitjar, només vol que la seva mare es curi de la malaltia que pateix, ensenyant al públic més menut el valor de l’amor, l’acceptació de la responsabilitat i l’assumpció valenta de les dificultats que ens presenta la vida.

L’apartat musical arrencarà amb el Ballet de Barcelona i ‘El Trencanous’, seguit pel concert de la Banda Municipal de Música de Barcelona acompanyada per la Banda Municipal de Música de Tortosa, l’espectacle ‘Jo vull ser miss’, de la Cia. Mousse, amb Carmesina Pons, i la presentació del nou disc del cantautor de Camarles Joan Rovira. I tot, sense oblidar el tradicional Concert de Primavera que oferirà la Banda Municipal de Música de Tortosa el dia 22 d’abril, amb un programa encara per anunciar i conjuntament amb Joventuts Musicals. I, com sempre, la nova oferta del TAFP no deixarà de comptar amb un espectacle de circ, ‘Kasumay’, que arredoneix la programació amb una proposta contemporània que barreja missatge amb el desafiament de la llei de la gravetat i l’exploració dels límits de l’expressió corporal.

Les entrades per aquests espectacles es poden adquirir, com és habitual, a través de la pàgina web del Teatre Auditori Felip Pedrell –www.teatreauditoritortosa.cat– on també es poden comprar els abonaments que s’ofereixen per a aquesta programació i consultar els descomptes que s’han fixat. Les entrades no es podran canviar, ni es retornarà el seu import, excepte per cancel·lació de l’espectacle.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies