HomeSocietatHomenatge a les dones del Baix Ebre que formen part del projecte...

Homenatge a les dones del Baix Ebre que formen part del projecte ‘Dones rurals, dones de les Terres de l’Ebre’

Els serveis territorials d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre i el Consell Comarcal del Baix Ebre han fet avui un acte d’homenatge a les dones de la comarca del Baix Ebre que formen part del projecte ‘Dones rurals, dones de les Terres de l’Ebre’, impulsat per la Generalitat. Un projecte que inclou l’edició d’un llibre amb un centenar de biografies de dones nascudes abans del 1947, quaranta-dues de les quals són del Baix Ebre, i una exposició. L’homenatge ha tingut lloc al saló de plens del Consell Comarcal, que ha reunit les protagonistes i els seus familiars en un acte que ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal, Xavier Faura; la directora dels serveis territorials d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà; alcaldes, consellers comarcals i regidors.

“Teníem un deute històric amb aquestes dones, perquè allò del que no se’n parla sembla que no és important i cal conèixer aquestes dones per a reconèixer-les”, ha explicat Lleixà. Així, les biografies que es recullen al llibre i l’exposició, que serà itinerant, permeten visibilitzar les vivències d’unes dones que van viure la postguerra, la pobresa i múltiples adversitats. Un exercici de memòria que evitarà que les vides d’aquestes dones, de perfils diversos, quedi en l’oblit.

Entre les dones homenatjades hi ha emprenedores, mestres, perruqueres, ballarines, actrius, llevadores, pageses, escultores, forneres, etc. Avui tres d’elles, Maria Cinta Pastó (Roquetes), pagesa; Cinta Sabaté (Tortosa), escultora; i Amparo Moreno (Calamocha), periodista, han compartit una pinzellada de la seua biografia amb els assistents a l’acte. “Són dones que han estat pioneres, dones en talent, que han estat referents en un entorn masculinitzat i que han obert camí a moltes altres dones“, ha assenyalat Faura.

Finalment, l’acte ha acabat amb l’emotiva actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies