HomeSalutSalut veu 'intolerable' que un metge tingui fins a 70 pacients en...

Salut veu ‘intolerable’ que un metge tingui fins a 70 pacients en agenda i garanteix que s’abordaran aquestes situacions

El subdirector del CatSalut, Alfred Garcia, ha considerat “intolerable” que un metge pugui tenir fins a 70 pacients en agenda i ha assegurat que s’abordaran aquestes situacions. En declaracions a TV3, ha dit que “no 茅s un fet generalitzat” i que des de Salut no aproven aquesta realitat. Garcia ha insistit que comparteixen bona part de les reclamacions dels metges i ha assegurat que la negociaci贸 oberta ha de permetre millorar les condicions retributives i de treball dels professionals i impulsar l’estabilitzaci贸. D’altra banda, el president del Col路legi de Metges de Barcelona, Jaume Padr贸s, ha reclamat “estabilitat” i un “gran consens pol铆tic” i ha alertat que nom茅s amb diners no se solucionar脿 el problema.

El subdirector ha considerat “rebutjable” la situaci贸 que aquest dilluns Metges de Catalunya va posar sobre la taula: metges amb agendes de fins 70 pacients i coincid猫ncia de diversos pacients a una mateixa hora. Ha afegit que aquesta realitat 茅s “inassumible” i que suposa no fer una bona medicina i feina “llen莽ada a les escombraries“.

En l铆nies generals, ha reconegut que Catalunya necessita un sistema sanitari “m茅s fort i m茅s atractiu” per貌 ha defensat que des de Salut s’est脿 definit un marc de negociaci贸 que ser脿 “suficientment atractiu” com per tancar les negociacions dels convenis que s’estan produint en l’脿mbit de l’ICS i del Siscat. Ha reiterat que les millores s’han de pactar en aquestes taules de negociaci贸 i ha concretat que aquestes passen per una millora de les condicions laborals i retributives i de l’estabilitzaci贸 de plantilles.

Ha asseverat que ning煤 pot discutir que manquen professionals per貌 ha reconegut que la soluci贸 no es pot trobar a curt termini ni ser脿 f脿cil. Tot i aix貌, ha defensat anar avan莽ant per tal que hi hagi m茅s professionals que es formin i que aquestes es quedin al sistema.

Tamb茅 ha reconegut que 茅s necessari iniciar un “proc茅s de converg猫ncia” amb els nivells salarials de pa茂sos del voltant per tal d’anar incrementant “progressivament” els sous.

Padr贸s reclama canvis estructurals

De la seva banda, Padr贸s ha insistit que el que fa falta s贸n canvis estructurals del sistema, canvis que vagina聽 modificar l’organitzaci贸 i no nom茅s, tot i que tamb茅, millorar les condicions retributives dels professionals.

En aquest sentit, ha criticat que en els darrers nou anys hi ha hagut cinc consellers diferents i aix貌 fa “impossible” poder fer els canvis que el sistema necessita. Per aix貌, ha reclamat “grans consensos” pol铆tics al Parlament. S’ha mostrat favorable a poder aconseguir aquest acord, que ha insistit que ha de permetre donar m茅s autonomia de gesti贸 al professional i posar en marxa l’avaluaci贸 per resultats.

Sobre l’aportaci贸 de 1.000 MEUR si s’aproven els pressupostos de la Generalitat, ha valorat que 茅s “insuficient” per貌 tot i aix貌 ha reclamat que fa falta que s’aprovin. Amb tot, ha insistit que aquest diners “no faran canviar agendes ni el model organitzatiu” i ha afirmat que seria un “frac脿s” si es tornen a posar m茅s recursos per continuar fent el mateix.

Metges de Catalunya assegura que Salut no els ha trucat

Per 煤ltim, el secretari general del sindicat, Xavier Lleonart,聽ha lamentat en declaracions a RAC1 que Salut no s’ha posat en contacte amb ells tot i l’anunci de la convocat貌ria de vaga.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 8 = 15

脷ltimes not铆cies