HomeSocietatHorta de Sant Joan commemora els 500 anys del naixement de Sant...

Horta de Sant Joan commemora els 500 anys del naixement de Sant Salvador

Horta de Sant Joan commemora els 500 anys del naixement de Sant Salvador. Ho fa amb El Místic d’Orta, l’obra de teatre que recorda l’estada del sant a Horta de Sant Joan. La peça, dirigida per Susanna Belque i creada per a l’ocasió sobre un text d’Àngel Vilamajó, parla de l’estada del sant al convent d’Horta durant dotze anys de la seua vida. Onze actors, tots del poble d’Horta, participen en la representació, que ha aconseguit omplir en totes les representacions.

El Místic d’Orta parla de la vida de Sant Salvador durant la la seua estada al convent, la seua relació amb els altres frares i amb Déu. La directora de l’obra explica que està basada en textos històrics i que tots els personatges que hi apareixen van existir. Bel recorda que la gent d’Horta té una gran devoció per sant Salvador i que la seua historia és “força interessant, perquè per allí on passava arrossegava molts seguidors, malgrat que no tenia gaire bona relació amb l’orde a què pertanyia”. “Hem volgut que fos una obra amb una forta càrrega espiritual, ajudats per l’energia de l’espai, per la força dels personatges, la música i les postes de sol”, afegix la directora.

L’Ajuntament d’Horta s’ha implicat en l’obra, igual com el conjunt de la ciutadania, ajudant a confeccionar el vestuari o participant en l’attrezzo. Esta és la primera actuació del nou grup de teatre nascut a Horta de Sant Joan, que ja ha rebut peticions de representar esta obra en els municipis on també va fer estada sant Salvador al llarg de la seua vida.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 25

Últimes notícies