HomeCulturaIn-FCTA estrena la sisena edició en una gala a Bot amb mig...

In-FCTA estrena la sisena edició en una gala a Bot amb mig miler d’assistents

Mig miler de persones van assistir este diumenge a la gala d’inauguració de la sisena edició del festival de Cinema de la Terra Alta, l’In-FCTA. Els actors Juli Fàbregas i Jordi Díaz van conduir la performance teatral còmica, dirigida i protagonitzada per Ivan Massagué, director d’In-FCTA, i l’actriu Mireia Aixalà, així com els dos mestres de cerimònia.

La gala va culminar amb una videoprojecció de l’artista Xavier Bové, a la façana de l’església de Bot acompanyada per l’actuació dels ballarins Violeta Pena i Héctor López. El festival s’allarga fins al 6 d’agost i recupera els tallers formatius matinals, des de videomapping a guió cinematogràfic. També “es descentralitza” amb activitats previstes en noves ubicacions de la comarca.

En la gala d’inauguració de l’In-FCTA s’han presentat els curtmetratges i films que es podran veure durant tota la setmana. En total, s’han seleccionat 33 curtmetratges entre un total de 200 per participar en la secció professional del festival, In-FCTA HighLand Pro, així com en la secció amateur, In-FCTA HighLand.

Este dilluns, la jornada es dedica als curts professionals que es projectaran a la nit a la plaça de l’Església de Bot, seu del festival. Alguns dels directors i directores i protagonistes de les obres oferiran després un petit col·loqui.

Dimarts les activitats es traslladen al celler Herència Altés de Gandesa, en una jornada dedicada a Foment Local. Durant la tarda es projectarà l’aclamada ‘Alcarràs‘, de Carla Simón. Dimecres és el dia de les famílies amb un espectacle circense abans de la projecció dels curts de la secció In-FCTA Mini, que sorgeix del projecte In-FCTA Escoles, i també de curtmetratges infantils, professionals i d’autor.

Dijous la sessió de Foment Local es farà a Bot. Es projectarà la pel·lícula ‘Toscana‘, dirigida per Pau Durà i protagonitzada per l’actriu Malena Alterio i Francesc Orella, que seran presents durant la projecció i en faran la presentació. Divendres es projectaran els treballs no professionals presentades a la secció amateur, In-FCTA HighLand. Dissabte es lliuraran els premis en la gala de clausura.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies