HomeSocietatInstal·lar una tirolina i obrir el bar del Parc dels Xiribecs, proposta...

Instal·lar una tirolina i obrir el bar del Parc dels Xiribecs, proposta més votada als pressupostos participatiusd’Amposta

1.739 persones majors de 16 anys i empadronades a Amposta han votat als pressupostos participatius Tu fas Amposta! 2022-2023. Una xifra que suposa una participació del 9,35%. “És cert que és dos punts més baixa que al 2020, quan va superar l’11%“, recorda l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, “però tot i així continua sent molt més alta que la participació habitual en aquest tipus de processos en municipis de la mida d’Amposta, que se sol situar entre el 5 o 6%“. Sobre el motiu d’aquesta davallada, l’alcalde apunta la gran quantitat de propostes que anaven a votació, fins a 91, cosa que feia més dificultós decidir a quina proposta. “Així com hem notat que el jovent ha votat més, la frenada de vot s’ha trobat principalment entre la gent gran“, apunta la regidora de Participació Ciutadana, Carla Bonfill.

La proposta més votada, amb 305 vots, ha sigut posar una tirolina i obrir el bar del Parc dels Xiribecs. La segueix, adequar un espai municipal com a Casal de la Cultura d’Amposta, amb 197 vots; l’eliminació de barreres arquitectòniques del barri de l’Acollidora, amb 148 vots, i l’eliminació de barreres arquitectòniques del barri del Centre, amb 141 vots. Aquestes quatre propostes són les que es tiraran endavant amb els 200.000 euros del pressupost del 2023. “Dos dels barris que s’han mobilitzat més tant a l’hora de fer propostes com a l’hora de votació són, precisament, el barri de l’Acollidora i el del Centre i això s’ha vist reflectit en els resultats“, afegeix Tomàs. “A més a més, tres de les quatre propostes guanyadores van ser fetes per entitats“, assenyala la regidora, “costa que ha afavorit la votació, perquè aquestes entitats també han fet campanya durant el període de votació“.

Més enllà dels resultats finals, tant l’alcalde com la regidora també han valorat molt positivament la participació durant tot el procés de propostes. “S’ha generat participació des de persones a títol individual, però també propostes des d’entitats, i això és de valorar“, ha acabat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies