HomeSocietatJosep Lluís Arín, nou administrador diocesà de Tortosa

Josep Lluís Arín, nou administrador diocesà de Tortosa

El Col·legi de Consultors de la diòcesi de Tortosa reunit en sessió extraordinària per complir el que disposa el dret canònic amb motiu de trobar-se la diòcesi en Seu Vacant (cc. 419 i 421), ha escollit mossèn Josep Lluis Arín, vicari general, com a nou administrador diocesà. Arín, que ja va ocupar el càrrec durant el període de transició fins l’arribada de l’anterior bisbe, Enrique Benavent, des de dissabte nou arquebisbe de València, ha dit que “acceptava el càrrec i pregava a Déu que sigui breu”.

L’administrador diocesà, com ha explicat en roda de premsa l’ecònom diocesà, mossèn Víctor Cardona, té la potestat ordinària i pròpia sobre la diòcesi des del moment de la seva elecció, amb les excepcions que preveu del dret, fins que el Sant Pare proveeixi la diòcesi de Tortosa d’un nou bisbe i en prengui possessió.

Mossèn Josep Lluis Arín (1949) que diu sempre ser un “tortosí benicarlando”  fou ordenat prevere a la catedral de Tortosa el 17 de juny de 1973. És  llicenciat en Sagrades Escriptures pel Pontifici Institut Bíblic de Roma (juny 1981). Ha servit a les parròquies d’Alcanar, el Perelló, Amposta i Tortosa. Ha ocupat els càrrecs de Vicari General i Moderador de la Cúria, Canonge Lectoral de la Catedral de Tortosa, Degà del Capítol Catedral, Membre del Consell Episcopal i dels Consells de Presbiteri i de Pastoral, Membre del Col·legi de Consultors, Professor del Seminari i de l’ISCRD “Sant Agustí” (Institut Superior de Ciències Religioses a Distància), Rector de la Parròquia Sant Crist del Sagrari de la Catedral de Tortosa i Consiliari del Patronat Escolar Obrer “Sagrada Família” i de l’Espai Patronat. També va ser Prior de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta i en l’actualitat és rector de la Parròquia dels Dolors de Tortosa.

El gener de 2013 ja va ser elegit Administrador Diocesà en trobar-se el bisbat de Tortosa en seu vacant arran del nomenament de Xavier Salinas com a bisbe de Mallorca. Ocupà el càrrec, durant sis mesos, fins a la presa de possessió d’Enric Benavent Vidal el 13 de juliol de 2013. Els seus antecessors com a administradors diocesans abans de l’arribada dels bisbes Salinas i Martinez Sistach, mossèn Tomàs i mossèn Carda respectivament, van estar entre sis i set mesos com administradors, fet que fa pensar que podria el ser el temps que també en aquesta ocasió es podria tardar en conèixer el nom del nou titular del Bisbat de Tortosa. En l’actualitat els bisbats de Menorca i Girona, porten sense bisbe titular nou i quatre mesos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 69

Últimes notícies