HomeAgriculturaJesús acollirà la conferència sobre el Xerta-Sénia i regar en temps de...

Jesús acollirà la conferència sobre el Xerta-Sénia i regar en temps de canvi climàtic

La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús ha anunciat per al divendres 24 de febrer una conferència al voltant de l’actualitat del canal Xerta-Sénia i el fet de regar en temps de canvi climàtic. Es tracta d’una xerrada emmarcada en el tradicional Cicle de Conferències Daniel Mangrané que organitza la comissió organitzadora de la fira en aquesta ocasió amb el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, l’Oficina del Regant, la Comunitat de Regants del Xerta-Sénia i amb el suport de l’EMD de Jesús.

Els nous regadius amb reg pressuritzat, un sistema altament sostenible i eficient que busca una millora de la rendibilitat del conreu a partir de dotacions d’aigua per hectàrea molt reduïdes, és el que es pretén amb la posada en marxa del Canal Xerta-Sénia, que transformarà de secà a reg unes 16.480 hectàrees. La conferència, dividida en dos blocs, comptarà amb la participació d’Antonio Enjuanes, subdirector general d’Infraestructures Rurals del DACC i de l’economista Francesc Reguant, a més de la presència de Josep Lluís Gimeno i Mingo Espuny, president i vicepresident respectivament de les comunitats de regants del canal, Victor Ferrando, alcalde de Jesús, i Jesús Gómez, director dels serveis territorials del DACC a les Terres de l’Ebre.

La jornada també vol reflexionar sobre l’autosuficiència alimentària i la viabilitat del sector agrari així com l’argumentari dels avantatges d’adherir-se al Xerta-Sénia. La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús, que tindrà lloc el segon cap de setmana de maig, vol continuar estant al costat de la pagesia, i per això anirà liderant l’organització de xerrades d’aquest tipus fins arribar als dies del certamen.

La conferència del divendres 24 de febrer tindrà lloc a l’Edifici de la Immaculada de Jesús a les 19.00 hores.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies