HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catJosep Molina, un referent per al món de la pesca

Josep Molina, un referent per al món de la pesca

Fa uns dies, vaig tenir l’oportunitat i el goig de compartir una estona amb Josep Molina, que després de més de trenta anys exercint la funció de Patró Major de la Confraria de l’Ampolla deixa el càrrec. Han estat, doncs, més de tres dècades de passió i dedicació per la pesca i també, per la cosa pública lligada a aquest món que tant ens estimem tots els que ens dediquem o hem dedicat d’una o altra manera al mar. I a més, en Josep Molina ho ha fet sempre amb el seu habitual bon humor i bon tracte.

Durant els set anys que vaig ser director general de Pesca, ell va ser sempre un referent de la pesca a les Terres de l’Ebre i també a Catalunya, i ho era per la seva condició de president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de la Província de Tarragona i també, de membre de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, a més del càrrec de Patró Major a l’Ampolla. Intel·ligent, educat, coneixedor de la problemàtica pesquera com el que més, negociador dur però amb sentit comú, va defensar sempre els pescadors i la pesca catalana amb arguments i també, amb passió.

En l’àmbit personal, a mi em va ajudar molt, sobretot quan estava a punt de prendre decisions que no havien de ser les més adequades. Recordo que quan li proposava alguna cosa que ell veia que no era la més oportuna em deia: “Vas Tort!”. Llavors em posava a reflexionar sobre el tema i li demanava que em digués en què considerava que anava tort, i sempre em donava explicacions molt clares del perquè creia que anava errat. I quasi sempre tenia raó.çLes vivències que vaig tenir amb en Josep al llarg de set anys van fer que sentís un gran respecte envers la seva manera de ser. És per això que crec que és de justícia reconèixer el gran llegat que ens deixa, i parlo d’un llegat professional i també, humà, ja que la pesca és una activitat primària amb una complexitat considerable que no és fàcil de gestionar i molt menys, de gestionar amb el seu particular bon fer.

Amb el temps, Josep Molina es va convertir, en un dels principals generadors d’opinió en l’àmbit de la política pesquera i és per això que, quan era director general de Pesca, sempre vaig escoltar-me’l. Fins i tot quan existia una discrepància sempre érem capaços de mantenir un diàleg i intentar trobar un punt d’acord. I si per qüestions diverses en alguna ocasió no vam arribar a acord, la cordialitat sempre va continuar imperant entre nosaltres, com no podia ser d’altra manera.

De fet, totes aquelles persones que, com jo, van coincidir amb ell mentre ocupaven càrrecs en altres institucions o entitats de ben segur que comparteixen aquesta opinió. I és que quan es parlava de pesca, era un interlocutor necessari entre els seus companys i per a les institucions. I evidentment, tot el seu coneixement acumulat per les històries viscudes o els processos de transformació del sector pesquer experimentats en tots aquests anys, com el de les arts de pesca, per exemple, fan de Josep Molina un referent destacat per a tothom, a més d’un bon amic i un bon company.

Així doncs, vull manifestar-li el meu reconeixement, per tot el que ha fet pel sector pesquer a Catalunya i pel que pot continuar fent com la personalitat destacada en el món de la pesca que és, malgrat que deixi el càrrec institucional.

Amic Josep Molina, gràcies per haver-hi estat i gràcies per tot el que has fet amb honestedat i intel·ligència, per aquest sector que tant tu com jo ens estimem.

Et desitjo el millor en aquesta nova etapa.

Josep Molina, al mig de la fotografia, entre el director de Pesca de la Generalitat, Sergi Tudela, i el president de la Federació Provincial de Pescadors, Eusebio Rosales, en una recent trobada que serví per a homenatjar el que durant trenta anys ha exercit el càrrec de Patró Major de la Confraria de l’Ampolla.
Martí Sans
Martí Sans
director general de Pesca de la Generalitat 2003-2010
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 69

Últimes notícies