HomePolíticaJunts per Catalunya aprova una proposta de resolució per agilitzar la resposta...

Junts per Catalunya aprova una proposta de resolució per agilitzar la resposta a les conseqüències de desastres naturals

Junts per Catalunya ha aprovat en el marc del Debat de Política General del Parlament de Catalunya celebrat la setmana passada, una proposta de resolució per instar el Govern a agilitzar la gestió de les catàstrofes naturals.

En concret, el text redactat per Junts per Catalunya defensa simplificar els terminis i tramitacions a l’hora de realitzar adequacions i reconstruccions de les zones afectades i que les aportacions econòmiques que se’n derivin s’atorguin abans de les justificacions i els informes. Així mateix, Junts insta el Govern a garantir una línia d’ajudes des de l’Agència Catalana de l’Aigua al món municipal perquè els ajuntaments puguin netejar les lleres dels barrancs fora del nucli urbà, així com incloure les despeses de manteniment i reparació en el conveni de transferència dels fons estatals per declaració de zona catastròfica.

Junts per Catalunya ha aconseguit el compromís de crear un òrgan gestor de les conseqüències de desastres naturals i altres emergències per aglutinar de manera transversal totes les gestions necessàries.

La diputada de Junts per Catalunya i primera tinent d’alcalde de l’Aldea, Irene Negre, s’ha congratulat per l’aprovació d’aquestes propostes perquè, com ha destacat, “les Terres de l’Ebre principalment, però també altres indrets de Catalunya, es veuen colpejades cada cop més sovint per temporals que arrasen per on passen, produïnt danys a carreteres, carrers, camins, finques i horts”. Per això, Negre ha assegurat que Junts per Catalunya “treballa per disposar de mesures preventives per adaptar-nos al canvi climàtic que ja és present i també mesures per ajudar als ajuntaments i propietaris a revertir els danys provocats per aquestes catàstrofes”. Negre també ha manifestat que “som molt conscients que el canvi climàtic i els seus efectes són el present i davant un repte de present calen respostes de present. No podem perdre més temps”.

Aquest Debat de Política General va servir també per constatar la debilitat i la solitud del Govern de la Generalitat. Es van aprovar 3 propostes de resolució en aquest sentit i el Govern ha perdut un 64% de les seves votacions. Dels 57 punts de les propostes de resolució de Junts per Catalunya, el Parlament en va aprovar 54 (95%). Per aquest motiu, des de Junts per Catalunya es demostra que la formació té un projecte solvent i amb visió de país.

Finalment, des de Junts per Catalunya es va liderar un acord de mínims del 52% independentista per posicionar el Parlament a favor de l’amnistia i l’autodeterminació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies