HomePol铆ticaJunts per Tortosa creu que l'augment del padr贸, especialment d'immigrants, es perqu猫...

Junts per Tortosa creu que l’augment del padr贸, especialment d’immigrants, es perqu猫 no es demana cap documentaci贸

Junts per Tortosa ha preguntat al govern municipal sobre els requisits que s鈥檈stan demanant per empadronar nous ciutadans a Tortosa. Segons expliquen en un comunicat de premsa les dades que el govern ha fet arribar al grup de l’oposici贸 de l鈥橝juntament, des del juliol del 2023 al mar莽 del 2024 el padr贸 a Tortosa parlen d’un increment de m茅s de 2.000 persones, arribant-se fins als 36.623 habitants. Segons Junts per Tortosa de l’increment en destaca que el 95% dels empadronaments s贸n de poblaci贸 immigrada, fet que suposa que el percentatge d鈥檌mmigraci贸 de Tortosa s鈥檋agi incrementat fins al 24%, superant en escreix la mitjana de Catalunya, que 茅s del 17%.

A qu猫 es deu este increment tant elevat del padr贸?鈥, ha preguntat la portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roig茅. 鈥脡s normal que aquestes m茅s de 2.000 persones, quasi totes siguin procedents de la immigraci贸? Quina 茅s la seua valoraci贸 al respecte? Pensa continuar sense demanar cap requisit per empadronar?鈥, ha insistit la portaveu.

Roig茅 ha lamentat 鈥que el govern tripartit hagi modificat els criteris d鈥檈mpadronament i no demani cap documentaci贸鈥, un fet que segons Junts per Tortosa, “ha generat un efecte crida i un desbordament del Servei d鈥橝tenci贸 al Ciutad脿. Nom茅s cal veure les cues cada mat铆, i el problema que s鈥檈st脿 generant a serveis socials鈥, ha exposat la portaveu, qui ha lamentat que una de les conseq眉猫ncies d鈥檈ste fet sigui l鈥檌ncrement de pisos ocupats i l鈥檌ncrement de persones i fam铆lies que necessiten de l鈥檃juda de serveis socials.

Per finalitzar la intervenci贸, Roig茅 ha interpel路lat novament a l’alcalde Jordi Jordan: 鈥Com pensa resoldre les necessitats que s鈥檈stan generant en noves fam铆lies que arriben a Tortosa? Perqu猫 no tenim prou recursos per atendre-les鈥, ha dit, tot ironitzant sobre les declaracions del regidor V铆ctor Grau, que quan va ser el candidat socialista va anunciar una ciutat de 50.000 habitants. 鈥脡s este el seu model de ciutat senyor Jordan? Aix铆 pensa cr茅ixer? Perqu猫 este no 茅s ni ser脿 el nostre model鈥, ha sentenciat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

23 + = 24

脷ltimes not铆cies