HomeCulturaEl Dr. Josep Maria Franquet ingressa a la Reial Acadèmia Europea de...

El Dr. Josep Maria Franquet ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

El passat dijous 30 de maig, el Dr. Josep Maria Franquet Bernis va ingressar com a Acadèmic Numerari a la Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED). L’acte va tenir lloc a la seu de l’Acadèmia a Barcelona, i va comptar amb la presència d’autoritats acadèmiques i polítiques, així com de nombrosos familiars i amics del Dr. Franquet.

El Dr. Franquet, natural de Tortosa, és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, Enginyer Superior Agrònom i doctor Arquitecte. Ha desenvolupat una extensa carrera professional en l’àmbit de l’urbanisme i el territori, i ha ocupat càrrecs de responsabilitat en diverses universitats, administracions públiques i entitats privades. A més, és autor de nombroses publicacions científiques i literàries i ha participat en diversos projectes d’investigació nacionals i internacionals.

Foto: Cedida

En el seu discurs d’ingrés, titulat “La biorregió cantábrico-mediterrània “Bioebro””, el Dr. Franquet va defensar la necessitat d’adoptar una nova visió del territori basada en el concepte de biorregió. Una biorregió és un espai geogràfic definit per factors biogeogràfics, socials i culturals, que permet una gestió més sostenible dels recursos naturals i un desenvolupament més equilibrat del territori. En aquest cas, agrupa vuit comunitats autònomes de l’Estat espanyol a l’entorn del riu Ebre.

El Dr. Franquet és el segon tortosí que ingressa a la RAED (el primer fou el Dr. Frederic Borràs Pàmies), una de les acadèmies científiques més prestigioses d’Europa. La seva incorporació a la institució és un reconeixement a la seva extensa trajectòria professional i a la seva contribució al coneixement en l’àmbit de l’urbanisme, la hidràulica, l’agricultura i el territori.

Foto: Cedida

Sobre la Reial Acadèmia Europea de Doctors

La Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED) és una institució científica independent de caràcter europeu, amb seu a Barcelona. La seva missió és promoure la investigació científica i el coneixement en tots els àmbits del saber, així com fomentar la cooperació entre científics de tot Europa. La RAED compta amb més de 1.000 acadèmics numeraris i corresponents a tot el món, entre els quals hi ha alguns dels noms més destacats de la ciència actual i dinou premis Nobel.

Foto: Cedida

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 62

Últimes notícies