HomePol铆ticaJunts per Tortosa insta el govern municipal a garantir l鈥檕bertura dels Reials...

Junts per Tortosa insta el govern municipal a garantir l鈥檕bertura dels Reials Col路legis

El grup municipal de Junts per Tortosa ha instat el govern municipal a garantir l鈥檕bertura dels Reials Col路legis, despr茅s que s鈥檋agi anunciat un acord amb la Generalitat per traslladar l鈥橝rxiu Comarcal del Baix Ebre al Balneari d鈥檈n Porcar. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roig茅, ha assegurat que no s鈥檕posa a la nova ubicaci贸 de l鈥橝rxiu per貌 que el que 茅s 鈥incomprensible 茅s que no es garanteixi l鈥櫭簊 p煤blic i l鈥檃cc茅s a un edifici renaixentista 煤nic al pa铆s i un dels principals actius tur铆stics de la ciutat“. I a ho continuat dient que 鈥No podem permetre perdre els Reials Col路legis, 茅s incomprensible, instem el govern a garantir-ne l鈥檕bertura鈥. De fet, segons han explicat, este 茅s un dels motius pels quals des dels governs de Junts per Tortosa se seguia negociant amb el Bisbat, no sense dificultats, per renovar el conveni per mantenir l鈥橝rxiu als Reials Col路legis, ubicats en este indret des de 1997.

Al novembre del 2019 es va signar el darrer acord entre el Bisbat, l鈥橝juntament, la Generalitat i el Consell Comarcal que acaba a finals del 2024, “per貌 des de Junts per Tortosa, durant el mandat passat vam seguir negociant per poder mantenir l鈥檃cord amb un doble objectiu: mantenir l鈥橝rxiu als Reials Col路legis, fet que permetia que el monument continu茅s obert al p煤blic i, a la vegada, la nostra aposta era ampliar l鈥檃rxiu en un solar colindant just al darrera dels Reials Col路legis i perqu猫 esta soluci贸 permetia mantenir oberts els Reials Col路legis, fent-los visitables com un dels actius tur铆stics de primer ordre que tenim a la ciutat” ha reblat Roig茅.

Fa poques setmanes, i arrel de la retirada de la subvenci贸 de Ajuntament al Bisbat de Tortosa per a la rehabilitaci贸 de la Catedral, el Cap铆tol Catedralici va decidir retirar l鈥橢xposici贸 Permanent de la Catedral de la TortosaCard, la targeta tur铆stica que el govern municipal va impulsar al 2011 per agrupar els equipaments tur铆stics visitables de la ciutat. 鈥脡s un fet que suposa un retroc茅s pel que fa a la promoci贸 tur铆stica de la ciutat, i ara, ens preocupa que el seg眉ent actiu que pugui caure de la TortosaCard siguin els Reials Col路legis鈥, ha lamentat la portaveu.

脡s evident que este govern va sense rumb, no t茅 model de ciutat i va improvisant la seua acci贸 de govern鈥, ha assegurat Roig茅, que ha recordat que “nom茅s fa uns mesos, al febrer, el senyor Jordan i la senyora Lleix脿 anunciaven una actuaci贸 al Balneari d鈥檈n Porcar per part de l鈥橝juntament a trav茅s d鈥檜na subvenci贸 del departament de Cultura. En aquell moment vam celebrar que continuessin apostant per actuar al Porcar, un projecte que vam iniciar des de Junts per Tortosa i que es va retardar per la troballa de tombes romanes que s鈥檋avien de preservar” tot preguntant-se si 鈥ara esta decisi贸 de cedir els terrenys a la Generalitat 茅s compatible amb l鈥檃ctuaci贸 que van anunciar per part de l鈥橝juntament? Es mantindr脿 esta actuaci贸?鈥.

D鈥檃ltra banda, Meritxell Roig茅 ha denunciat que un dels exemples d鈥檈sta 鈥渋mprovisaci贸 del senyor Jordan i la senyora Lleix脿 茅s tamb茅 que ara han decidit comprar la finca del Porcar que t茅 GESAT enlloc de cedir-la gratu茂tament com ells mateixos van decidir el passat mes d鈥檃gost“. La portaveu de Junts per Tortosa ha recordat que ella mateixa va advertir al Consell d鈥橝dministraci贸 de GESAT del 29 d鈥檃gost de 2023 que no es podia fer una cessi贸 gratu茂ta sense compensar la societat GESAT ja que comportava una p猫rdua patrimonial valorada pels mateixos auditors en 221.200 euros.

Un cop m茅s no ens van escoltar i nou mesos despr茅s han acabat fent el que nosaltres els vam dir que s鈥檋avia de fer, com tamb茅 ha passat en altres temes com 茅s el cas de les llars d鈥檌nfants鈥, ha lamentat Roig茅, que ha recordat que despr茅s d鈥檃dvertir-los a l鈥檃gost ho va tornar fer el passat mes de mar莽 al consell d鈥檃dministraci贸 on s鈥檃provaven els comptes de GESAT. 鈥Vam dir-los que els comptes no reflectien la cessi贸 gratu茂ta d鈥檈sta finca i que estaven mal formulats. Primer el senyor Jordan ens va dir que ja s鈥檋avia fet la cessi贸 i despr茅s en el mateix Consell va rectificar i va dir que no s鈥檋avia formalitzat encara. Ara, ja no es far脿 aix铆鈥, ha manifestat Roig茅, posant de relleu que despr茅s de nou mesos faran el que Junts per Tortosa ja va dir que s鈥檋avia de fer, que 茅s adquirir la parcel路la i compensar la p猫rdua patrimonial.

Tenim un govern que va improvisant sobre la marxa, sense rumb, i el problema ara no 茅s on va l鈥橝rxiu, sin贸 com mantenim els Reials Col路legis oberts al p煤blic perqu猫 no ens podem permetre perdre un actiu tur铆stic patrimonial de primer ordre鈥, ha concl貌s Roig茅.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 77 = 78

脷ltimes not铆cies