HomePolíticaJunts per Tortosa reivindica "un projecte propi a cadascun dels pobles de...

Junts per Tortosa reivindica “un projecte propi a cadascun dels pobles de Jesús, Campredó, Bítem, els Reguers i Vinallop”

L’alcaldessa de Tortosa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, va comparèixer dissabte al matí acompanyada dels alcaldes i candidats dels pobles de Jesús, Bítem, els Reguers i Vinallop i de la candidata al poble de Campredó per tal de presentar les propostes per seguir descentralitzant la gestió municipal, dotant de més autonomia cadascun dels pobles per tal d’apropar les decisions a la ciutadania. “Som els únics que tenim projecte per a la ciutat i per als cinc pobles del municipi”, va manifestar l’alcaldessa, que ha recordat que “des de sempre hem treballat per reforçar la cohesió i l’equilibri territorial, atenent a la característica de Tortosa com a municipi d’una ciutat i cinc pobles, cadascun amb la seua identitat i personalitat”.

Roigé va recordar que les EMD de Campredó i Bítem es van crear al 2011 amb el seu govern, que prèviament també havia impulsat la creació de l’EMD de Jesús. L’alcaldessa va defensar la creació de l’EMD dels Reguers, tot lamentant “el bloqueig del PSC i Movem”. I és que fa pocs mesos, quan l’exalcalde de Tortosa Ferran Bel va presentar una esmena per modificar la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local (LRSAL), que havia de permetre la creació de noves EMD a Catalunya, el govern del PSOE-PSC i PODEMOS-Movem van votar-hi en contra. “Ara diuen que volen l’EMD però quan ho han d’aprovar allà on toca voten en contra”, va etzibar l’alcaldessa.

L’alcaldessa va recordar que este mandat “s’ha renovat el conveni per millorar el finançament de les tres EMD, incrementant els recursos en un 20%, amb dos transferències anuals. Un increment que també es va aplicar als pobles dels Reguers i Vinallop” enumerava l’alcaldable. A més, Meritxell Roigé també va posar en valor “el model d’èxit, la bona gestió i solvència allà on governem” i va lamentar que l’EMD de Campredó és l’única que acaba el mandat amb més deute del que va començar. “Amb Natàlia Curto, la nostra candidata, aspirem a governar Campredó i que torni el bon govern, perquè natros per on passem sempre deixem menys deute del que trobem”, va destacar Meritxell Roigé.

Els pobles es governem des de la proximitat i nosaltres tenim projecte per cadascun dels pobles, tenim projecte per totes les EMDs , i també pels dos pobles: Els Reguers i Vinallop”, va reblar l’alcaldessa, recordant algunes de les actuacions impulsades, com “la nova carretera de Bítem, la nova carretera als Reguers que s’està executant, la millora dels accessos a Vinallop i també la rotonda de Jesús a l’Eix de l’Ebre” puntualitzava.

Un dels aspectes que s’ha treballat els darrers anys ha estat la unió dels diferents pobles i Tortosa mitjançant vies ciclistes. “Ho hem fet a Jesús i Campredó, ho estem fent als Reguers i durant el proper mandat, mitjançant l’ampliació de la Via Verda connectarem Tortosa amb Vinallop i impulsarem també la connexió amb el poble de Bítem”, va explicar Meritxell Roigé.

Junts per Tortosa també aposta “per seguir organitzant de manera coordinada les accions al municipi, a través del Consell de Pobles, l’òrgan entre l’Ajuntament i els pobles, per tal d’afavorir el desenvolupament de tot el municipi” anunciava Roigé.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 20 = 28

Últimes notícies