La vuitena edició del DeltaChamber Music Festival continua expandint la música de cambra arreu del territori i per primera vegada arribarà a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre. Entre el 20 de juliol al 6 d’agost, es faran concerts a Amposta, Ulldecona, Deltebre, Flix, Roquetes i Horta de Sant Joan.
El programa preveu 33 concerts, alguns acompanyats de visites guiades als espais singulars on es faran tastos. Una altra novetat enguany és que l’elenc comptarà amb dues de les millors veus del panorama operístic europeu i serà la primera vegada que hi haurà veu cantada al festival. Torna el concurs de talent jove, els concerts individuals i es faran dos concerts infantils amb l’ensemble de clarinetistes ebrencs creat per a l’ocasió.
Durant gairebé tres setmanes es faran una vintena de concerts individuals, una de les propostes insígnia del DeltaChamber que es va crear en plena pandèmia, i els nou grans concerts de cambra que es crearan durant i per al festival en una residència artística i musical excepcional que tornarà a reunir els millors músics del món i de país. Els concerts que en resultes tenen “una altíssima qualitat” i són “irrepetibles“.
Com a primícia s’ha creat l’ensemble de clarinetistes de DeltaChamber Music Festival, una formació integrada per excel·lents músics de les Terres de l’Ebre i que faran dos concerts infantils, una de les novetats del festival en la seua vuitena edició.
El programa s’ha batejat com ‘Arrels i paraules’ i per primera vegada tindrà veus cantades amb la música de cambra. L’elenc el formaran Elena Copons, soprano internacional, i Anna Brull Piñol mezzosoprano solista d’Oper Graz d’Àustria; nou prestigiosos instrumentistes de vent/fusta, corda i piano i cinc joves músics que formen part dels programes Young Talent i Academy d’excel·lència educativa del festival.
El DeltaChamber unirà paraules amb la música d’arrel de compositors com Montsalvatge o De Falla, Strauss o Brahms. Els concerts centrals s’acompanyaran amb tapes del xef ebrenc Xavi Montañés i vi de Les Vinyes del Convent. També es faran dos tallers per a tots els públics sobre creativitat i meditació.
A través d’un concurs d’arquitectura efímera del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre, es vestirà l’espai dels concerts centrals, el Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta. I la imatge de la vuitena edició s’ha tornat a encarregar a un dissenyador ebrenc, en aquest cas Ivan Forcadell, creador canareu amb una gran projecció internacional per les seues obres.
El festival el creen, desenvolupen i impulsen els ampostins Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista de l’orquestra Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina i membre de l’Amman Chamber Orchestra (Jordània).