HomeSocietatLa campanya 'Gaudeix del que és bo' fomenta l'enoturisme de proximitat en...

La campanya ‘Gaudeix del que és bo’ fomenta l’enoturisme de proximitat en un estiu marcat per la Covid-19

El sector de l’hostaleria i el turisme, que l’any 2019 va suposar el 15% del Producte Interior Brut (PIB) del país, s’ha vist afectat de manera negativa per la crisis sanitària del coronavirus. Des del passat 1 de juliol, les fronteres exteriors de la Unió Europa estan reobertes a quinze països considerats “segurs”. Tot i així, els desplaçaments fora d’Espanya s’han reduït un 23,9% a causa de les restriccions de mobilitat i la incertesa de les quarantenes obligatòries imposades per altres països a viatgers procedents de zones de risc, mentre que els viatges nacionals han disminuït un 11%.

Durant aquests mesos, moltes persones s’han replantejat les seves prioritats personals, donant major importància a les emocions i a retrobar-se amb allò que els fa feliços. En aquest sentit, la recuperació econòmica implica adaptar-se a aquest canvi de prioritats i a la necessitat de fomentar el turisme local i també l’enoturisme de proximitat.

Moure’s pel territori català i gaudir del paisatge, dels vins i de la gastronomia és senzill gràcies a la gran varietat de vinyes i cellers que hi ha arreu del territori. Entrant en el detall de les DO situades a la província de Barcelona, com seria el cas de la DO Alella, la DO Pla de Bages, la DO Penedès i la DO Catalunya, es pot visitar el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, considerat Bé Cultural d’Interès Nacional; realitzar la Ruta de les Tines, un senzill recorregut que permet descobrir les construccions de fa 150 anys; i conèixer Les Cases de Matamargó.

També es poden fer petits itineraris, com el Camí Paisatgístic des del nucli de Sant Fruitós al Monestir de Sant Benet; i la Ruta Miravinya, que dona a conèixer els diferents paisatges del Penedès a través de 5 miradors amb una arquitectura singular: La Cidera, El Circell, la Bardera, el Balcó i Sant Pau. Els visitants més exploradors, poden aventurar-se per camins de muntanya fins a arribar a pics com el Puig de l’Àliga o el Montmell, entre altres.

Entrant a la província de Tarragona, podrem gaudir del patrimoni que engloben la DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Catalunya i DO Tarragona. Es pot optar per fer rutes diverses, com la del modernisme de Reus a les platges de la Costa Daurada, passant pel Castell d’Escornalbou i l’Ermita de Puigcerver, fins a pobles com a Siurana o Prades. En segon lloc, de la Tàrraco Romana als cellers modernistes, visitant també el Monestir de les Santes Creus i el Santuari de Montserrat. Per últim, es pot fer la ruta per la Ribera d’Ebre, que inclou la Reserva Natural de Sebes o el Castell de Miravet.

Si ens desplacem a la província de Lleida, trobarem la DO Costers del Segre i la DO Catalunya, una zona amb característiques geològiques i climatològiques canviants. El nexe d’unió és el riu Segre, entre el Pirineu i l’Ebre. Els visitants podran conèixer la Seu Vella, catedral del segle XVIII ubicada a Lleida, o el Parc Nacional d’Aigüestortes. També podran visitar el Castell de Gardeny, els Aiguamolls de Rufea, el Castell de Saida, el Monestir de Vallbona de les Monges i el Santuari de la Mare de Déu del Salgar, entre altres.

La ruta acaba a la província de Girona, amb la DO Empordà i la DO Catalunya, on es pot gaudir d’una extensa oferta enoturística amb una experiència inoblidable a la Costa Brava. La Ruta del Vi DO Empordà t’endinsa en una tradició molt arrelada a aquesta terra, que es remunta a temps dels romans. No es pot deixar de visitar el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Durant el recorregut es poden visitar les ruïnes d’Empúries, on va començar la història del vi de la zona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies