HomeSense categoriaUnió de Pagesos a la Terra Alta reclama que el preu de...

Unió de Pagesos a la Terra Alta reclama que el preu de venda del raïm no estigui per sota dels 0,40 €/kg

TERRA ALTA // Unió de Pagesos a la Terra Alta insta als compradors de raïm que no ofereixin un preu inferior als 40 cèntims d’euro per quilo i que, en tot cas, segons les característiques de les vinyes, dels raïms, les varietats, etcètera, aquest preu sigui superior.

El sindicat observa que enguany, a la Terra Alta, es preveu una molt bona qualitat del raïm tot i que la campanya està marcada per una davallada important de la producció —entorn d’un 30 % de mitjana, segons varietats i municipis— que s’explica per les greus afectacions del fong del míldiu i per la mesura de la verema en verd.

Pel que fa a l’afectació del míldiu, mai havien provocat danys tan importants a la comarca; en alguns casos, fins i tot, hi ha vinyes que no es veremaran. Per ajudar als viticultors a afrontar aquest escenari, que ha suposat un augment important dels costos de producció als viticultors, Unió de Pagesos va acordar amb el Departament d’Agricultura ajuts directes per a explotacions de joves, d’agricultors a títol principal i per a explotacions agràries prioritàries amb més d’un 55 %  d’afectació per míldiu, com s’explica en el comunicat del 3 d’agost.

Pel que fa a la mesura de la verema en verd, que també va demanar Unió de Pagesos, a les Terres de l’Ebre es van tramitar sol·licituds per una superfície de 320 ha, de les quals se n’han resolt 120 ha (vegeu el comunicat del 10 de juny). Aquesta mesura es va pensar per front al tancament, durant uns mesos, del canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries), a causa de la pandèmia de la covid-19.

Unió de Pagesos també apunta que un altre factor que influeix en la verema d’engany és el fet que molts compradors estiguin rectificant a l’alça les previsions de necessitat de raïm per l’efecte de la verema en verd, l’afectació del míldiu i la reobertura dels canals de consum.

A més, el sindicat afegeix que, tot i les complicacions addicionals de l’actual campanya, les vinyes de la Denominació d’Origen Terra Alta han millorat en qualitat i competitivitat gràcies a un treball de millora constant amb l’esforç de viticultors, cooperatives, cellers i de la mateixa DO de la Terra Alta.

Unió de Pagesos continuarà treballant perquè el sector vitivinícola a la Terra Alta continuï sent un motor econòmic a la comarca, així com pel reconeixement i la viabilitat de la pagesia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 79

Últimes notícies