HomeTurismeLa campanya turística d’este estiu no complix les expectatives del sector hostaler...

La campanya turística d’este estiu no complix les expectatives del sector hostaler de l’Ebre

La temporada turística d’estiu no ha satisfet el sector de l’hostaleria del territori, que esperava repetir les xifres rècord registrades durant el 2021 en una campanya, a més, que ha vingut condicionada per l’augment de preu d’algunes matèries primeres -com l’oli de gira-sol o la llum- i que ha reduït el marge de benefici del sector, però també per la fi de les restriccions de mobilitat, que ha permès obrir de nou les portes al turisme internacional.

A la llista de queixes del sector, també s’hi afegix l’avançament del curs escolar a principis de setembre, perquè ha limitat la campanya turística fins a finals d’agost. “Hi ha molts sectors que es reserven les vacances al setembre i que abans marxaven durant les dos primeres setmanes de mes, però ara, les famílies que tenen els xiquets a escola difícilment mantindran les sortides o el consum en bars i restaurants”, ha lamentat Arantxa Codorniu, presidenta de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme a les Terres de l’Ebre (FIHRT).

Les perspectives econòmiques per a esta tardor també han provocat una desacceleració del consum, especialment en el sector de la restauració. “Les persones no són immunes a les notícies, encara que estiguen de vacances. I si només es parla de la recessió que patirà l’economia este hivern, això genera temor, al gremi hostaler i al públic en general, que reduïx la despesa”, ha sentenciat Codorniu.

Les fuetades de la crisi econòmica que apunten els experts ja s’han començat a patir, també, en alguns àmbits. “El preu de la llum se’ns ha disparat, però també el d’alguns productes bàsics en una cuina. Per tant, és molt difícil poder mantenir els preus dels menús estables”. Segons Codorniu, actualment, al territori, el cost d’un menú oscil·la entre els 12 i els 18 euros, però ha reconegut que “es fa molt difícil no apujar-lo, perquè si no ho fem, perdem marge de benefici, però si incrementem preus, ens arrisquem a perdre clients”.

 

Les conseqüències de la Covid

Malgrat ser el primer estiu després de dos anys sense restriccions, la pandèmia també ha provocat canvis d’hàbits a l’hora de fer un àpat fora. “Els sopars han disminuït molt respecte de la demanda que teníem abans de l’arribada de les restriccions. Amb la pandèmia, primer vam canviar horaris i després vam perdre l’opció de sopar, un fet que ha provocat que el públic modifique horaris i surta menys a les nits”, ha explicat Codorniu. També ha afegit que “l’oci nocturn tampoc ha recuperat la força que tenia abans de la pandèmia, de què molts locals van sortir malparats”.

Les perspectives per a la temporada de tardor no són, tampoc, gaire millors. “Amb l’arribada de l’hivern i la crisi, no tenim gaire esperança de poder recuperar les xifres que volíem per a l’estiu”, ha reconegut Codorniu. Amb tot, confia poder mantenir l’activitat durant els caps de setmana, coincidint també amb les nombroses jornades gastronòmiques que s’estan celebrant durant els mesos de setembre i octubre en molts municipis del territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 48

Últimes notícies