HomeCulturaUna antiga cooperativa agrícola per a ensenyar música a Ulldecona

Una antiga cooperativa agrícola per a ensenyar música a Ulldecona

Ja feia temps que l’edifici històric de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona estava al punt de mira de l’Ajuntament i, després d’una llarga negociació i tramitació administrativa, que s’ha endarrerit per la pandèmia, el consistori ja n’és el propietari. çAmbdós parts implicades consideren de gran importància el tancament de l’operació, ja que es tracta d’un edifici històric destacat del patrimoni municipal i que ara conservarà la seua essència, en passar a ser de titularitat pública, tot i canviar-ne la funció.

Precisament, el Govern municipal té la intenció d’ubicar-hi l’Escola Municipal de Música, que actualment està repartida per diverses dependències municipals i les dades, tant d’inscripció d’alumnes, que ja va per 200, com de professorat contractat, que està creixent.

Així, es pretén dignificar l’espai destinat a l’aprenentatge musical i s’ampliarà la xarxa d’equipaments educatius del municipi i els seus serveis, mentre que la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona traslladarà les seues dependències actuals a altres espais que ja són de la seua propietat, sense haver de fer cap nova adquisició, cosa que permet retornar els dipòsits de la secció de crèdit i eliminar l’endeutament.

Amb un cost de 500.453 euros, 320.727 per a l’edifici principal i 179.725 per a un magatzem amb terreny adjunt, la signatura de l’escriptura a la Notaria d’Ulldecona va tancar, dijous de la setmana passada, el llarg procés d’adquisició de l’edifici, amb Manolo Ferré com a president de la Cooperativa i Núria Ventura com a alcaldessa d’Ulldecona.

El finançament de l’operació ha estat possible per l’aportació de fons propis de l’Ajuntament i d’una subvenció del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona per valor de 300.000 €.

La Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor del Departament d’Economia i Hisenda ha assessorat el procés d’adquisició, ja que la Cooperativa havia signat el 2014 una operació de finançament de 530.000 euros, avalada en un 75 % per la Generalitat, mentre que el 25 % restant es va garantir mitjançant la pignoració d’un dipòsit de 132.500 euros a l’entitat financera, materialitzat amb l’ampliació voluntària que van realitzar els socis cooperativistes.

 

Edifici històric

L’edifici històric de la cooperativa va acabar la seua construcció el 1957 i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. Consta de dos plantes d’uns 600 m2 cadascuna, mentre que al darrere té una part oberta d’uns 260 metres quadrats.

A causa de la constitució d’un préstec de 530.000 € per a tancar la secció de crèdit, la cooperativa es va adonar que, tot i els esforços per a reduir costos i incrementar ingressos, tenien problemes de liquiditat i només podien vendre algun dels immobles per a tirar endavant.

Actualment, hi ha un espai d’oficines i la botiga de la cooperativa i ara, després de fer efectiva la compra, tota l’activitat es traslladarà a l’altre edifici que hi ha al mateix carrer Major, a pocs metres.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 65

Últimes notícies