HomeSalutQueixes reiterades i una denúncia als Jutjats pel “mal” funcionament del CAP...

Queixes reiterades i una denúncia als Jutjats pel “mal” funcionament del CAP de Sant Jaume d’Enveja

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha fet arribar a la Conselleria de Salut les queixes pel “mal funcionament” del consultori mèdic del municipi, que en els darrers anys ha anat perdent serveis i ha passat de ser un centre d’atenció continuada, les 24 hores del dia i els 7 dies a la setmana, a només tenir oberta la consulta durant els matins amb dos metges, un dels quals es desplaça dos dies als Muntells.

 

Queixes reiterades pel servei

A la retallada de serveis que s’ha anat produint en els darrers anys, s’hi han afegit també les queixes reiterades de la ciutadania pel mal funcionament del servei i per la mala atenció prestada per part del personal mèdic i administratiu que treballa al centre mèdic.

De fet, l’Ajuntament fins i tot ha presentat una denúncia als Jutjats contra l’actuació d’un dels metges del consultori que no va prestar atenció mèdica a una dona que havia caigut davant del consultori i que es va trencar el maluc. Segons la denúncia, el metge va dir que no podia fer una valoració mentre la pacient estigués a terra, i va marxar. En arribar l’ambulància va tornar a sortir del dispensari per a ordenar que la traslladessen a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, creu que hi pot haver “deixadesa de funcions” per part del facultatiu i lamenta que va demostrar “molta falta d’humanitat”.

De fet, una altra de les queixes que han arribat a l’Ajuntament és la d’una veïna del municipi, que es desplaça en cadira de rodes i que este mateix metge va derivar al CAP de Deltebre perquè ell havia de marxar, ja que havia estat de guàrdia. “Després vam saber que esta veïna va haver de llogar un taxi per a anar a Deltebre. Una vegada més va demostrar una falta de sensibilitat i d’humanitat molt gran”, ha lamentat Castor.

A més, des de l’Ajuntament també es denuncia “mala coordinació” a l’Àrea Bàsica de Salut Deltebre- Sant Jaume: “Molts usuaris es troben que des de Sant Jaume els deriven al CAP de Deltebre, i quan arriben allà els diuen que no els poden atendre perquè es troben en horari d’atenció a Sant Jaume”. Segons l’alcalde, esta mala atenció que es presta des dels dos centres sanitaris ha abocat molts veïns a renunciar a anar-hi i “opten per anar directament a les urgències dels hospitals o alguns fins i tot han renunciat a la sanitat pública i opten per serveis de medicina privada”.

Estes queixes s’havien fet arribar ja a tots els estaments implicats (la coordinació de les àrees bàsiques de salut, els Serveis Territorials de Salut i a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre), però sense rebre cap tipus de resposta a la problemàtica. És per això que des del consistori s’ha optat per fer arribar les queixes directament a la Conselleria de Salut, a través d’un Proposta d’Alcaldia, aprovada per unanimitat al Ple de Sant Jaume. “Fa temps que patim esta situació. Amb la pandèmia vam perdre l’atenció de tarda al CAP, amb el compromís de poder-la recuperar, però la realitat no ha estat així i cada vegada tenim una atenció més dolenta”, ha lamentat l’alcalde.

Per exemple, este mes de setembre s’han trobat amb les queixes dels usuaris perquè les vacances del personal mèdic i administratiu no es cobrixen, així com tampoc les baixes mèdiques, i perquè l’atenció al centre mèdic es troba sota mínims.

Malgrat que ja fa mes d’un mes de l’aprovació de la Proposta d’Alcaldia, Sant Jaume d’Enveja encara no ha rebut cap resposta per part de Salut. “L’atenció que es presta no és la que la gent es mereix”, ha advertit Castor, que no descarta haver de recórrer a la mobilització ciutadana si no s’atenen les peticions de l’Ajuntament, que passen per recuperar serveis al consultori mèdic i millorar la coordinació de l’Àrea Bàsica de Salut de Deltebre.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 7

Últimes notícies