HomeSocietatLa carta manuscrita del Papa Francesc que emociona a les monges clarisses...

La carta manuscrita del Papa Francesc que emociona a les monges clarisses de Tortosa

Segons una informació recollida per la cope.es i signada pel periodista Santiago Tedeschi, les germanes clarisses de Tortosa han rebut esta setmana una carta manuscrita pel Papa Francesc on ha volgut agrair-los personalment els regals que va rebre des del convent el passat mes de setembre.

Van ser unes pastes i uns mocadors fets per les monges, amb una salutació dient allò que sempre demana el Sant Pare que facin per ell, “pregarem pel Papa“. Les clarisses de Tortosa han reconegut que no és normal rebre una missiva així per part d’una petita comunitat formada per 7 religioses, i per això les germanes han manifestat “que no podíem haver arribat a imaginar mai que el Papa respongués a una carta com la nostra amb el treball que té. Ens ha felicitat el Nadal, ens ha dit que pregarà per natros, perquè tinguen un 2022 ple de vocacions“. A la carta del Papa, signada el 30 de desembre de 2021 i rebuda el 4 de gener de 2022, no li falta l’humor quan diu “com veieu esta resposta tarda més temps que la carta que Cristóbal Colón li va enviar a sa tia a Santo Domingo“, agraint-les que preguen per ell, “perquè necessito les seves oracions…però ull! que siguen a favor i no en contra“.

Les clarisses estan al Convent de Santa Clara de Tortosa, un convent de clausura i el més antic de la ciutat. Fundat al segle XIII forma part del Catàleg d’edificis de caràcter històric de la capital del Baix Ebre. En destaca el seu claustre gòtic (2ª meitat s. XIII-1ª meitat s. XIV) i ocupa una superfície d’uns 630 metres quadrats. Els jardins es van refer el 1989-90 i entre 1997-1998 es va actuar sobre les galeries del claustre. Als murs de la galeria oest i la nord hi ha sengles fornícules barroques dedicades a la Verge. Una placeta closa dona accés a l’antiga hostatgeria (l’actual església des de maig de 1959), al convent, al claustre i a l’església vella. Adjacent a l’ala nord hi ha 5 arcs apuntats que hom identifica com les restes de l’església templera de Sant Miquel, ben visibles des del castell de la Suda. Durant l’any 2015 es va actuar sobre aquestes arcades gòtiques gràcies a la inestimable aportació econòmica de la fundació suïssa Agape Stiftung i la del fons de dotació Art Tutti de París pel que fa a la il·luminació. Anys després 2018 va actuar-se sobre la coberta de l’actual església, afectada per un problema greu d’aluminosi, i ensorrada parcialment el 7 de març de 2017. El recinte del convent va patir gravíssims danys durant la Guerra Civil Espanyola però ja arrossegava una situació de decadència que continuaria després del retorn de les clarisses.

La comunitat religiosa va passar a encarregar-se de la fabricació d’hòsties per a l’eucaristia almenys des del 1927. Altres activitats desenvolupades per les monges són la confecció d’ornaments sagrats i de brodats, i també l’elaboració de pastes salades i rebosteria artesanal que es pot adquirir els dissabtes o bé en alguns establiments.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 13

Últimes notícies